6 Haziran 2024 tarihinde Erzin Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu, Dünya Çevre Günü’nü kutlamak ve çevre bilincini artırmak amacıyla “Yaşamak için Yaşatmalıyız” sloganıyla bir müzik dinletisi düzenledi. Atatürk Parkı’nda gerçekleşen bu özel etkinlik, yerel halkın ve çevre dostlarının yoğun ilgisini çekti.

Etkinliğe Belediye Başkanımız Sayın Ökkeş Elmasoğlu, Belediye Meclis Üyeleri, CHP İlçe Başkanı Ali Hamdullah Vural, İlçe Kurum Amirleri, Erzin Çevre Derneği Temsilcileri ve Erzin halkı katıldılar.

Etkinlik, çevre koruma konusunda farkındalık yaratmayı ve toplumda sürdürülebilir yaşam pratiklerini teşvik etmeyi amaçlıyor. Koronun şefi Recep Coşkun’un yönetiminde, Türk Sanat Müziği’nin en seçkin eserleri seslendirildi. Müzikseverler, hem melodilerin büyüsüne kapıldılar hem de doğanın korunmasının önemini bir kez daha hatırladılar.

Belediye Başkanı, yaptığı açıklamada, “Sağlıklı bir yaşamın sürdürülmesi ancak sağlıklı bir çevreyle mümkündür. Çevreyi kirletmenin, kendi geleceğimizi yok etmek anlamına geldiğini hatırlatarak daha sağlıklı ve daha temiz bir gelecek temennisiyle Dünya Çevre Günü’nü kutluyor, tüm hemşerilerime selamlarımı sunuyorum.” dedi.