İlçemizin düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl dönümü törenleri 8 Ocak 2022 cumartesi günü Cumhuriyet Meydanında coşkuyla kutlandı. Atatürk anıtına çelenklerin sunulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal marşının okunması ile başladı.

Törene; Kaymakamımız Osman DEMİR, Hatay Milletvekilleri Hacı Bayram TÜRKOĞLU, Hüseyin YAYMAN, Suzan ŞAHİN, Lütfü KAŞIKÇI,  Eskişehir Milletvekii Jale Nur SÜLLÜ, İskenderun Kaymakamı İskender YÖNDEN, Erzin Belediye Başkanı Ökkeş ELMASOĞLU, Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl KESKİN, Erzin Cumhuriyet Başsavcısı Aziz ÇETİNKAYA, kurum amirleri, siyasi parti ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler ile vatandaşlarımız katıldı.

Belediye Başkanımız Ökkeş ELMASOĞLU’nun günün anlam ve önemini belirten yaptığı konuşmada;

” Sayın Kaymakamım, Sayın Milletvekillerim, Sayın Büyükşehir Belediye Başkan Vekilim, Değerli Protokol, Çok Değerli Öğretmen ve Öğrencilerimiz, Kıymetli Erzin Halkı… Herkesi Saygıyla Selamlıyorum. Bugün Çok Önemli Bir Günün 8 Ocak Erzin’imizin Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 100.Yılını Kutlamanın Mutluluğunu ve Gururunu Yaşıyoruz. Bugün Erzin’imiz ve Erzin Dışından Çok Güzel Bir Hazirunu Ağırlamaktan Da Ayrıca Mutluluk Duyduğumuzu İfade etmek isterim.
Ülkemiz, Yüzyıllardır Yabancı Güçlerin Gözünü Diktiği Bir Coğrafyada Bulunması Nedeni İle Saldırılara Maruz Kalmış, Ülkemizin Bağımsızlığı Adına Sayısız Mücadeleler Verilmiştir. Bu Mücadelelerden En Büyüğü De Tabi ki Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk Öncülüğünde Gerçekleştirilen Kurtuluş Savaşımız Olmuştur.
Binlerce Şehit Kanı İle Sulanan Bu Topraklarda Yeniden Kendi Küllerinden Doğan Bağımsız Bir Cumhuriyet İnşa Edilmiştir. Yedi Düvele Karşı Kurtuluş Savaşını Kazanarak Bağımsız Bir Cumhuriyet Olabildiysek ve Hala Türk Bayrağı Altında Türk Milleti Olarak Birlikte Özgürce Yaşıyorsak, Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk Öncülüğünde Türkü, Kürdü, Alevisi Sünnisi,Çerkezi, Abazası Kısaca Bu Millet için Kalbi Atan ve Hayatını Hiçe Sayan Şehitlerimiz ,Gazilerimiz ve Vatansever Halkımız Sayesinde Olmuştur.
100 yıl önce Bugün Vatansever Erzinli Halkımızın Da Büyük Mücadeleleri ile Erzinimiz de Bağımsızlığına Kavuşmuş Bulunmaktadır. Bu bakımdan Erzin’imizin Bağımsızlığı için mücadele eden ve Ebediyete İntikal Eden Tüm Vatansever Erzin Halkımızı da Buradan Rahmetle ve Minnetle Anıyorum.
​Geçmişte olduğu gibi Gelecekte de Cumhuriyetimizi Yıkmak Adına Ülkemize Saldırılar Olmaya devam edecektir. Bizlere Düşen Bu toprakların Bir Daha Düşman Postalları Altında Çiğnenmemesi için Muassır Medeniyetler Seviyesine Ulaşmak Adına Çok Çalışmak ve Her Koşulda Bu Vatan İçin Bir ve Beraber Olabilmeyi Bilmektir. Vatansız kalmak istemiyorsak her şey bir yana birbirimize sımsıkı sarılabilmeyi başarmamız gerekiyor.
Geçen Sene 08 Ocak Kurtuluş Bayramımızı Pandeminin Daha Ağır Seyretmesi Nedeni ile Coşku ile Kutlayamadık. Bugün Günün Anlam ve Önemine Binaen Belediyelerimiz ve Kaymakamlığımız ile Güzel Bir Program Yapılmaya Çalışıldı. Bu doğrultuda emekleri için Sayın Kaymakamımıza, İlçe Milli Eğitim Müdürümüze, Bando ve Mehter Takımımız için Büyükşehir Belediye Başkanımıza, Belediye İşçi ve Çalışanlarımıza ve Bizleri Bugün Yalnız Bırakmayan Değerli Konuklarımıza Sonsuz Teşekkürlerimi İletiyor, Tekrardan Tüm Hemşehrilerimin 08.Ocak Kurtuluş Bayramını Kutluyor Saygılar Sunuyorum.” Dedi.