23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları İlçemiz Atatürk Parkında Atatürk Anıtına çelenklerin konulması ile başladı.

Daha sonra Şehir stadyumuna geçilerek Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla Tören başladı. Günün anlam ve önemi belirten konuşma İlçe Kaymakamımız Sayın Ahmet DEMİRCİ yaptı. öğrencilerin şiir okumaları, gösterileri ve mini konserin ardından çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilerimize ödüllerini İlçe Kaymakamımız, Cumhuriyet Başsavcımız ve Belediye Başkanımız verdiler.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Akşam 20:00 da Cumhuriyet meydanında düzenlenen etkinlikler ile devam edildi. Etkinlik programı açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanımız; Türk milletinin iradesini temsil eden Birinci Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı ve Türk halkının egemenliğini ilân ettiği tarihtir. Bu vesile ile Ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün 23 Nisan’ı, geleceğimiz olan bugünün çocuklarına armağan etmiştir. Başta Ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, Tüm Şehitlerimiz ve Gazilerimizi şükran ve minnet anıyoruz. Programın gerçekleşmesinde destek olan başta Hatay Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Doç.Dr. Lütfü SAVAŞ’a, Tüm Öğretmen ve Öğrencilerimize, Emniyet Güçlerimize, Meydanda Stand açarak katkı sunan esnaflarımıza, Teknik Ekibe ve katılım sağlayan tüm halkımıza teşekkür ederim. Dedi.