Tarım ve Orman Bakanlığınca 2018 yılında 231. Tabiat Parkı olarak onaylanan Erzin Şahin Tepesi Tabiat Parkının kurulum çalışmalarında sona yaklaşılırken 30 Temmuz 2019 Salı günü Ömer Halisdemir Kültür merkezinde Şahin Tepesi Tabiat Parkı Geliştirme Planı toplantısı gerçekleşti.

Toplantıya İlçemiz Kaymakamı sayın Ahmet DEMİRCİ, Belediye Başkanımız sayın Ökkeş ELMASOĞLU, İlçe Emniyet Müdürü, Garnizon Komutanı, Hatay Büyükşehir Belediyesi Park Bahçeler Daire Başkanı, Tarım Orman Bakanlığı İl Müdürü, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü, Belediyemiz Fen İşleri Müdürü, STK Temsilcileri, Mahalle Muhtarlarımız ve İlçemizde Hizmet veren Turizm Otel yöneticileri katıldılar.

Toplantı sunumu Tarım Orman Bakanlığı ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü koordinatörlüğünde gerçekleşti.

Şahin Tepesi Tabiat Parkı Geliştirme Planı sunumu sonrası katılımcıların görüşleri, teklif ve önerileri dinlenerek, İlçe Kaymakamımız sayın Ahmet DEMİRCİ genel değerlendirme sonrası toplantı sona ermiştir.

Belediye Başkanımız sayın Ökkeş ELMASOĞLU yaptığı açıklamalarda; Şahin Tepesi Tabiat Parkının güzel bir proje olduğunu düşünüyor, Belediyemiz ve Hatay Büyükşehir Belediyesi ile beraber bu projelerin içerisinde olmaya hazırız, yeter ki bize görev verilsin. Bizden önce başlayan halkımızın yararına olan tüm projelerin belediye olarak arkasındayız. Ayrıca Kaymakamlığımız, Doğaka ve Belediyemiz olarak ortaklaşa devam eden Burnaz plajının projesi devam etmekte olup, altyapı ihalesi yapıldı, üst yapı ihalesi de yapılacak, hep beraber parti ayırt etmeksizin ilçemiz için başarılı olacağımızdan hiç şüphemiz yok. Dedi