Cumhuriyetimizin kuruluşunun 97. yıldönümü coşkuyla kutlandı.
28 Ekim Çarşamba günü saat 13.00’da, Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin sunulmasıyla başlayan kutlama programının ardından İlçe Kaymakamlığımızda tebrikler kabul edildi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Cumhuriyet Meydanımızdaki program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Törene İlçe Kaymakamımız Sayın Osman DEMİR, Belediye Başkanımız Sayın Ökkeş ELMASOĞLU, Garnizon Komutanımız, İlçe Emniyet Müdürümüz, Kamu Kurum Amirlerimiz, Sivil Toplum Kuruluş Temsilcileri, Belediye Meclis Üyelerimiz, Siyasi parti temsilcileri ve halkımız pandemi kurallarına uygun olarak katıldılar.

İlçe Kaymakamımız ve Belediye Başkanımız törene katılan öğrenci ve halkın bayramını kutladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Kaymakamımızı Sayın Osman DEMİR yaptı. Tören şiirlerin okunması, müzik dinletisi, Cumhuriyet bayramı etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen yarışmalarda başarılı öğrencilere ödülleri takdim edildi. Geçit törenin yapılması cumhuriyet meydanında yapılan törenin ardından 12:00’da resmi araç kortej geçişi yapıldı.

Belediyemiz araçları ile 16:30 da araç üstü müzik dinletisi bir çok mahallemizde gerçekleştirilerek 19:23’de Cumhuriyet meydanımızda Belediye Başkanımız ve vatandaşların katılımı ile aziz şehitlerimiz anısına saygı duruşu yapılarak, İstiklal Marşı Belediyemiz yayın cihazlarından aynı anda tüm ilçede yayınlanarak okundu.

Belediye Başkanımız Sayın Ökkeş Elmasoğlu’nun yaptığı açıklamada;

Türk tarihinin en büyük bayramı, gücünü ve kaynağını hür iradesinden alan ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “En Büyük Eserimdir” diyerek bizlere emanet ettiği Cumhuriyetimizin kuruluşunun 97. yıldönümüne erişmenin gururunu, onurunu ve sevincini yaşıyoruz.

Cumhuriyetin temel değerlerine yürekten inanmanın gururuyla Başta Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere Aziz Şehitlerimizi ve Kahraman Gazilerimizi Saygı, Minnet ve Şükranla anıyor, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramınızı en içten dileklerimle kutluyorum. Dedi