Cumhuriyetimizin 96. Yılı Çoşkuyla Kutlandı.

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 96. yıldönümü coşkuyla kutlandı.
28 Ekim Pazartesi günü saat 13.00’da, Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin sunulmasıyla başlayan kutlama programının ardından İlçe Kaymakamlığımızda tebrikler kabul edildi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Cumhuriyet Meydanımızdaki program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Törene İlçe Kaymakamımız Sayın Ahmet DEMİRCİ, Belediye Başkanımız Sayın Ökkeş ELMASOĞLU, Garnizon Komutanımız, İlçe Emniyet Müdürümüz, Kamu Kurum Amirlerimiz, Sivil Toplum Kuruluş Temsilcileri, Belediye Meclis Üyelerimiz, Siyasi parti temsilcileri ve halkımız katıldılar.

İlçe Kaymakamımız ve Belediye Başkanımız törene katılan öğrenci ve halkın bayramını kutladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Kaymakamımızı Sayın Ahmet Demirci yaptı. Tören şiirlerin okunması, halk oyunları ve geçit törenin yapılması ile gündüz son buldu.

Cumhuriyet Meydanımızda akşam 19:00 başlayan Cumhuriyet şenliğinde Belediyemiz Türk Halk Müziği Korosu ve Savaş Korkmaz bey konser verdiler. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Spor Şenliği Belediyemiz ve İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü organizesinde 143 sporcunun katılımıyla gerçekleşti. Tüm branşlarda başarılı sporculara gram altın, kupa ve madalya ile ödüllendirildi.

Belediye Başkanımız Sayın Ökkeş Elmasoğlu’nun yaptığı açıklamada;

Türk tarihinin en büyük bayramı, gücünü ve kaynağını hür iradesinden alan ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “En Büyük Eserimdir” diyerek bizlere emanet ettiği Cumhuriyetimizin kuruluşun 96. yıldönümüne erişmenin gururunu, onurunu ve sevincini yaşıyoruz.

Cumhuriyetin temel değerlerine yürekten inanmanın gururuyla Başta Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere Aziz Şehitlerimizi ve Kahraman  Gazilerimizi Saygı, Minnet ve Şükranla anıyor, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramınızı en içten dileklerimle kutluyorum. Dedi.