30 Ağustos Tören Kutlama

30 Ağustos Zafer Bayramımızın 98. Yıldönümü gerçekleştirilen törenle kutlandı.

Pandemi önlemleriyle gerçekleştirilen törende Kaymakamlık Makamı ve Belediye Başkanlığı çelenklerininin Atatürk Anıtına sunulmasının ardından saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı okundu.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Jandarma Komutanlığından J. Asb. Çvş. Salih Taşel yaptı.Taşel yaptığı konuşmada; “Aziz milletimizin Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kazandığı 30 Ağustos Zaferi dünya tarihine altın harflerle yazılmış bir destandır. Bu öyle bir zaferdir ki asırlardır hür yaşayan bir millete zincir vurulamayacağının göstergesidir. Milletimizin Kurtuluş Savaşı’nda da belirginleşen ruh hali ve milli şuuru inanıyorum ki her zaman canlı kalacak ve yolumuzu aydınlatmaya devam edecektir. Bu düşüncelerle 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını, kanlarıyla, canlarıyla bu toprakları vatan yatan yapan Aziz Şehitlerimizi, Gazilerimizi saygı ve minnetle anıyor; Aziz milletimizin ve değerli Erzinlilerin Zafer Bayramını içtenlikle kutluyorum” dedi.