Erzin Organize Sanayi Bölgemizin Kurulmasında Çok Önemli Adım.

Güzide İlçemiz Erzin’imizin geleceği ve refahı açısından büyük öneme sahip Organize Sanayi Bölgemizin kurulmasının önünde engel teşkil eden ve yaklaşık 60 yıldır süregelen ERZİN İlçesi ve CEYHAN İlçesi arasındaki Kadastro ve Mülki Sınır çözüme kavuşmuştur.

Adana ile Hatay arasındaki il sınırının tam belirlenememesinden kaynaklanan sorunun giderilmesi amacıyla Adana İli ve Hatay İli Valilikler düzeyinde yapılan yeni düzenleme ile sayısal değerleri bulunan yeni il sınırı tespit edilmiş olup, yaklaşık 60 yıldan bu yana devam eden iki il arasındaki sınır sorunu çözüme kavuşturulmuştur.

İçişleri Bakanlığının talimatıyla her iki il arasında yapılan protokol gereğince yeni düzenlenen iki il arasındaki sınır hattının kestiği bölgedeki taşınmazlarla ilgili Erzin İlçesi Tapu Müdürlüğü ve Ceyhan İlçesi Tapu Müdürlüğü yetkilileri arasında karşılıklı devir işlemleri talimatlar doğrultusunda 19/09/2018 tarihinde gerçekleştirilmiştir. İki Müdürlük arasında tapu devirleri yapılarak yeni sicillerine kayıt işlemleri tamamlanmıştır.

İlçemiz adına bu sevindirici haberde büyük emekleri geçen;

Devlet BAŞKANIMIZ SAYIN RECEP TAYYİP ERDOĞAN’a, Sayın BAKANLARIMIZA, Hatay Akparti Milletvekillerimize, Valimiz Sayın Erdal ATA’ya, ADANA Valimiz Sayın Mahmut DEMİRTAŞ’a, Erzin Kaymakamımız Sayın Ahmet DEMİRCİ ‘ye, Ceyhan Belediye Başkanı Sayın Ali Alper Boydak, Erzin Ticaret Odası eski Başkanı Sayın Bekir SOYLU’ya ve yönetimine, Erzin Ticaret Odası Başkanı Sayın Muhteşem VURAL’a ve yönetimine, Ceyhan Ticaret Odası Başkanı Şeref CAN’a ve yönetimine, Valiliğimiz YİKOP çalışanlarına, Erzin ve Ceyhan Tapu Müdürlüğü çalışanlarına teşekkür ederiz. Erzin Organize Sanayi Bölgemizin önündeki tüm engeller kalkmış olup çok kısa bir zamanda yeni belirlenen sınırlar içerisinde parselasyon işlemlerini müteakip altyapı çalışmaları başlatılacaktır. Böylece Erzin’imiz yıllardır beklediği yatırımlara önümüzdeki günlerde kavuşacaktır.