8 Ocak Kurtuluş Bayramı 96. Yıldönümü Coşkuyla Kutlandı.

İlçemizin düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıl dönümü törenleri 8 Ocak 2017 Pazartesi günü Cumhuriyet Meydanında Atatürk anıtına çelenklerin sunulmasının ardından saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başladı.

Törene Erzin Kaymakamı Ahmet DEMİRCİ, Garnizon Komutanı J.Tğmn Selim TIRAŞ, Cumhuriyet Başsavcısı Osman ÖZTÜRK, Belediye Başkanımız Kasım ŞİMŞEK, Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar TOKSOY, Payas Belediye Başkanı Bekir ALTAN, İlçemizdeki Resmi Kurumlar, Siyasi Partiler, Sivil Toplum Kuruluşları ve ilçemiz halkı katıldı.

Belediye başkanımız Sayın Kasım ŞİMŞEK günün anlam ve önemini belirten yaptığı konuşmada; Vatanımızın düşman işgaline karşı Türk Milletinin direnişinin güzel örneklerinden biri olarak tarihte yerini alan Erzin’imiz; 7’den 77’ye kısıtlı imkanlara rağmen canları pahasına savaşarak düşman kuvvetlerini 8 Ocak günü bozguna uğratmıştır.

Tarih boyunca esareti kabul etmeyen milletimiz kurtuluş savaşını şanla şerefle ve destansı bir mücadeleyle kazanmıştır. Ecdadımızdan emanet aldığımız güzel şehrimizi aynı şuur ve bilinçle hak ettiği şartlara ulaştırmak için yılmadan çalışıyoruz.

8 Ocak Zaferi’nde Erzin’i işgalden kurtararak, kutsal vatan toprakları üzerinde özgür ve bağımsız yaşamamızı sağlayan, bu eşsiz zaferleri bize armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere; Erzin’imizdede Azman Bekir ,Dana Buruk , Arık Nuri , Bebek gibi İstiklal Mücadelemizin bütün kahramanlarını, aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Dedi.

Tören öğrencilerin şiirler okunması, müzik dinletisi, halk oyunları gösterileri ve sonrasında ilçede yapılan liseler ve ilköğretim okullarının gerçekleştirdiği yarışmada derece alan öğrencilere ödülleri Erzin Kaymakamı Ahmet DEMİRCİ, Garnizon Komutanı J.Tğmn Selim TIRAŞ, Cumhuriyet Başsavcısı Osman ÖZTÜRK, Belediye Başkanımız Kasım ŞİMŞEK, Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar TOKSOY tarafından verildi.