10 Kasım Atatürk’ü anma günü Mesajı

Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 79 yıl dönümünde minnet, hasret ve gururla anıyoruz. Kendini milletine adayan Mustafa Kemal Atatürk tükenmiş bir devletin külleriyle; tüm olumsuz şartlara rağmen kazanılan zaferler sonucunda kurulan yeni Türk devletini Cumhuriyetle taçlandırarak sadece kendi milleti tarafından değil, tüm dünya devletleri tarafından da örnek alınan, sevgi ve saygı ile anılan büyük bir deha ve devlet adamı haline gelmiştir. Eşsiz bir devlet adamı olarak Atatürk, yeni bir Türk Devletinin temellerini atmakla kalmamış, modernleşme ve dönüşüm hamlelerini cesaretle gerçekleştirmiş, Cumhuriyetimizin sonsuza kadar yaşaması için birçok yeniliğe imza atarak gelecek nesillere büyük bir miras bırakmıştır.”Atatürk’ü anmak kadar Anlamak da çok önemlidir. Onu anlamak, fikirlerini ve düşüncelerini kavramak sözle değil, icraatla olacaktır. “Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir” diyerek millet iradesinin üzerinde hiçbir güç tanımadığını belirten Büyük Önderimizin bizlere emaneti olan Türkiye Cumhuriyetini ilelebet yaşatmak bizlerin en önemli görevidir. Genç nesillerimizin Atatürk’ün göstermiş olduğu muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkma idealini gerçekleştireceğinden kimsenin şüphesi olmamalıdır. Bu vesile ile; Büyük Önder Atatürk’ü, milli mücadelemizin kahramanlarını, aziz şehit ve gazilerimizi rahmet, hasret ve şükran duygularımla anıyorum.

Ecz. Kasım ŞİMŞEK
Erzin Belediye Başkanı