İlçemizin düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıldönümü törenleri 8 Ocak 2017 Pazar günü Cumhuriyet Meydanında Atatürk anıtına çelenklerin sunulmasının ardından saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başladı. Hava muhalefeti nedeniyle Belediyemiz Düğün Salonunda düzenlenen program ile devam etti.

Törene Erzin Kaymakamı Ahmet DEMİRCİ, Garnizon Komutanı J.Kd.Üstğmn Mehmet BİROL, Belediye Başkanımız Kasım ŞİMŞEK, Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar TOKSOY, İlçemizdeki Resmi Kurumlar, Siyasi Partiler, Sivil Toplum Kuruluşları ve İlçemiz halkı katılıdı.

Belediye başkanımız Sayın Kasım ŞİMŞEK günün anlam ve önemini belirten yaptığı konuşmada; Esareti tarih boyunca kabul etmeyen milletimiz Kurtuluş Savaşını şanla şerefle ve destansı bir mücadeleyle kazanmıştır. 8 Ocak Milli dayanışma ve bütünleşmeyi güzel bir şekilde ortaya koyduğumuz tek hedefte birleşerek ulusal onurumuzu koruma sevincini yaşadığımız, bu destanın Erzin’e yansıyan yüzüdür.

Kutsal vatan topraklarımızın her bir karışı için göğsünü siper etmiş, Ay Yıldızlı Bayrağımızın altında bağımsız yaşamamızı sağlayan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, tüm hemşerilerimin kurtuluş bayramını kutlar,selam, sevgi ve saygılar sunarım. Dedi.

Tören öğrencilerin şiirler okunması, müzik dinletisi, halk oyunları gösterileri ve sonrasında ilçede yapılan liseler ve ilköğretim okullarının gerçekleştirdiği yarışmada derece alan öğrencilere ödülleri Erzin Kaymakamı Ahmet DEMİRCİ, Garnizon Komutanı J.Kd.Üstğmn Mehmet BİROL, Belediye Başkanımız Kasım ŞİMŞEK, Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar TOKSOY tarafından verildi.