19 Eylül Gaziler Anma Günü Kutlandı.

Cumhuriyet meydanında düzenlenen Gazileri anma gününde Atatürk anıtına çelenklerin konulmasının ardından saygı duruşu ve istiklal marşı ile tören başladı.

19 Eylül Gazileri Anma gününde Cumhuriyet meydanında düzenlenen törene İlçe Kaymakamımız Sayın Hasan YAMAN, Belediye Başkan Yardımcımız Sayın Mehmet AKKAŞ, İlçe Emniyet Amiri , İlçe Garnizon Komutanı , İlçemizdeki Resmi Kurumlar, Siyasi Partiler, Sivil Toplum Kuruluşları, gazilerimiz ve vatandaşlarımız katıldılar.

Gaziler günü dolayısıyla bir konuşma yapan İlçe Jandarma Komutanı J.Kd.Üstğmn Mehmet BİROL ; Vatan uğruna canını feda eden şehitler ile gazilerin asla unutulamayacağını Türk milletinin tarih boyunca destanlar yazdığını  Türk milletinin önüne çıkan her zorluğu yendiğini, şehit ve gazilerin vatan, millet ve bayrak uğruna gözünü kırpmadan mücadele ettiğini kaydetti.

Öğrencilerin gaziler günü dolayısıyla şiirler okumasıyla tören sona erdi.

Belediye Başkanımız Sayın Kasım Şimşek’in Gazileri anma günü Mesajı ; Millet olarak gururumuz ve övünç kaynağımız olan kahraman gazilerimizin hatırasını canlı tutmak, bugünkü ve gelecek nesillerin belleğinde yer etmesini sağlamak gayesiyle, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nce Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e Mareşal rütbesi ve gazilik unvanının verildiği 19 Eylül günü “Gaziler Günü” olarak kabul ve ilan edilmiştir.
Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, aziz şehitlerimiz ve ebediyete intikal etmiş gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyor; hayatta olan gazilerimize sağlıklı, uzun bir ömür dileklerimle Gaziler Günü’nü kutluyor; değerli ailelerine selam ve saygılarımı sunuyorum. Dedi