18 Mart Çanakkale Zaferi 101.Yıl Anma Töreni

Bu yok etme emellerini taşıyan dönemin en güçlü devletlerine karşı, büyük Türk milletinin eşsiz bir mücadele ile vermiş olduğu var olma savaşı ve bu savaş sonrasında kazandığımız zaferin 101. yıldönümü  ilçemiz Cumhuriyet meydanında kutlandı.

Törene Erzin Kaymakamı Sayın Hasan YAMAN, Garnizon Komutanı J.Kd. Üstgmn Mehmet BİROL, Belediye Başkanımız Sayın Kasım ŞİMŞEK, İlçemizdeki Resmi Kurumlar, Siyasi Partiler, Sivil Toplum Kuruluşları ve İlçemiz halkı katıldı.

Tören Atatürk anıtına çelenklerin konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Daha sonra Erzin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine   geçilerek öğrencilerin hazırlamış olduğu şiir okumaları, slayt gösterileri, piyes ve koro türkülerinin söylenmesiyle anma programı tamamlandı.