8 Ocak Kurtuluş Bayramı 94. Yıldönümü Coşkuyla Kutlandı.

İlçemizin düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıldönümü törenleri 8 Ocak 2016 Cuma günü Cumhuriyet Meydanında çoşkuyla kutlandı.
Atatürk anıtına çelenklerin sunulmasının ardından saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başladı.

Törene Erzin Kaymakamı Hasan YAMAN, İlçe Emniyet Müdürü Murat ŞİMŞEK,Garnizon Komutanı J.Kd.Üstğmn Mehmet BİROL, CHP Hatay Milletvekili Mevlüt DUDU, Belediye Başkanımız  Kasım ŞİMŞEK, Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar TOKSOY, İlçemizdeki Resmi Kurumlar, Siyasi Partiler, Sivil Toplum Kuruluşları ve İlçemiz halkı katılıdı.

Belediye başkanımız Sayın Kasım ŞİMŞEK günün anlam ve önemini belirten yaptığı konuşmada ; “

Milletimizi esaret altına almak isteyen düşmana karşı elde edilmiş en büyük zafer olan Kurtuluş savaşı, Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının halkıyla bütünleşerek verdiği bi mücadeledir.

8 Ocak bir milletin hiçbir şekilde bağımsızlık ve hürriyetinden ödün vermeyeceğini tüm dünyaya kabul ettirdiği gündür.

Erzin’in Kurtuluşunun 94. yıldönümünde, başta Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu büyük komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatanın bağımsızlığı ve bütünlüğü için şehit düşen aziz şehitlerimizi, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor. Tüm ERZİN halkının 8 Ocak Kurtuluş Bayramını Kutluyorum.” Dedi.

Tören öğrencilerin şiirler okunması, halk oyunları gösterileri ve sonrasında ilçede yapılan liseler ve ilköğretim okullarının gerçekleştirdiği yarışmada derece alan öğrencilere ödülleri Erzin Kaymakamı Hasan YAMAN, İlçe Emniyet Müdürü Murat ŞİMŞEK,Garnizon Komutanı J.Kd.Üstğmn Mehmet BİROL, CHP Hatay Milletvekili Mevlüt DUDU, Belediye Başkanımız  Kasım ŞİMŞEK, Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar TOKSOY tarafından verildi.

Ödül töreninden sonra Akdeniz Mehter Takımının gösterileri izleyenleri büyüledi.