29 Ekim Cumhuriyet Bayramı İlçemizde Coşku ile Kutlandı.

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 92. yılı kutlamaları 28 Ekim 2015 çarşamba günü saat 13:00 da Cumhuriyet meydanında Atatürk anıtına çelenklerin konulmasının ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı söylenmesi ile başladı.
Törene İlçe Kaymakamımız Sayın Hasan YAMAN, Belediye Başkanımız Sayın Kasım ŞİMŞEK, Garnizon Komutanımız J.Kd.Üstğmn Mehmet BİROL , İlçemizdeki Resmi Kurumlar, Siyasi Partiler, Sivil Toplum Kuruluşları ve İlçemiz halkı katıldı.

Tören; saygı duruşu, istiklal marşının okunmasının ardından İlçe Kaymakamımız Sayın Hasan YAMAN ‘ın günün anlam ve önemini anlatan konuşmasını yaparak, Öğrencilerin Şiir okumaları ve Halk oyunlarının ardından okulları resmi tören geçişi ile program sona erdi.

Belediye Başkanımız Sayın Kasım ŞİMŞEK’in Bayram Kutlama Mesajı “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarını, duygu birliğini daha da derinleştirmek, milletin hiçbir ferdini dışarıda bırakmadan birbirimize ve Cumhuriyetimize sadakatimizi en üst düzeyde göstermek için çok anlamlı bir fırsat olarak görüyorum. Biz başından beri vurguyu sadakatle yaptığımız tek millet, tek devlet, tek bayrak, tek vatan anlayışını ve bu değerlerimizi daha gür bir sesle tüm Dünyaya duyurmak istiyoruz .

Cumhuriyetimizin kuruluş ideali olan muasır medeniyetlerin ötesi idealine bugün her zamankinden daha yakınız. Bugün Türkiye Cumhuriyeti, etrafımızda yaşanan bütün olumsuz gelişmelere rağmen, demokratik gelişme ve ekonomik kalkınmasını birlikte sağlayarak bölgesine istikrar ve refah ihraç eden bir ülke haline gelmiştir. Bunda, son yıllarda yakaladığımız siyasi ve ekonomik istikrarın payı çok büyüktür. Milletçe, bu güven ve istikrar ortamını koruyarak birlik ve beraberliğimizi, bütünlüğümüzü koruyarak buna sahip çıkacak, Cumhuriyetimizin temel değerlerini her türlü sosyal ve siyasi tartışmanın üzerinde tutmaya devam edeceğiz.

Bu duygularla Cumhuriyetimizin 92 yıl dönümünü kutluyor bu uğurda başta Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile vatan, millet, bayrak ve istiklal uğruna canlarını feda eden aziz şehitleri rahmet ve minnetle anarak, gazilere, şehitlere ve ailelerine şükranlarımı sunarım.” Dedi.