Avrupalı Gençler Sağlıklı Yaşam İçin Erzin’de

Avrupalı Gençler Belediye Başkanımız sayın Kasım ŞİMŞEK’i makamında ziyaret ettiler.

AB Eğitim ve Gençlik Programları merkezi başkanlığı tarafından kabul edilen “Sağlıklı Gelecek İçin Genç Adımlar” isimli Gençlik Değişim Projesi kapsamında Avrupalı Gençler 22-29 Nisan 2015 tarihleri arasında ilçemizde ağırlanmaktadır.

Avrupalı Gençler yaptıkları açıklamada ; Projeye Makedonya, Bulgaristan, Romanya, İtalya ve ev sahibi olarak ilçemizden toplam 30 kişi katılmaktadır. Proje kapsamında gençler spor, sağlıklı yaşam ve sağlık turizmini Avrupalı yaşıtlarıyla bir araya gelerek sağlıklı nesiller için farkındalık sağlanacaktır. Sağlıklı nesiller yetişmesi amacıyla Erzin’in sahip olduğu kaplıca turizm potansiyelini ulusalda ve uluslararası düzeyde tanıtmak, kültürel etkileşimlerle gençlere farklı spor dallarında yeni beceriler kazandırmak, çeşitli metotlarla farklı ülkelerden gençlerin kaynaşmasını sağlamak, doğa gezileri ve aktivitelerle sağlıklı yaşamı vurgulamak, kültür tanıtım geceleriyle katılımcı ülkeler arasındaki kültürel yakınlaşma sağlanarak, Gençlerin sportif becerilerini geliştirip, halka yönelik aktiviteleri gerçekleştirerek spor olan ilgiyi artıracağız. Dediler.

Belediye Başkanımız sayın Kasım ŞİMŞEK yaptığı açıklamada “İlçemizde sizleri ağırlamaktan son derece memnunuz, Sağlıklı Gelecek İçin Genç Adımlar proje kapsamında yapacağınız tüm aktivitelere desteğimiz tamdır. Çalışmalarınızda başarılar dilerim” Dedi.