Adana Eski Karayolu Üzerindeki Köprü İnşaatı Temeli Atıldı.

İlçemiz Hürriyet Mahallesinde bulunan Eski Adana yolu diye tabir edilen Adana eski karayolu üzerindeki köprümüz 28 Eylül günü ilçemizi etkileyen sel felaketinde yıkılmıştı. Adana eski karayolu üzerinde yapılması planlanan köprü inşaatının bugün temeli atılmıştır. Köprü inşaatı yapımını gerçekleştirecek firma 120 gün iş süresi içerisinde tamamlanacağı bilgisini aktardılar.

Köprünün temel atma törenine Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Doç. Dr. Lütfü SAVAŞ, Belediye Başkanımız Sayın Kasım ŞİMŞEK, İlçe siyasi parti Başkanları, Meclis Üyeleri sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Belediye Başkanımız sayın Kasım Şimşek, yaptığı konuşmada, “Hatay Büyükşehir oldu olalı ilk icraat bu köprünün yapılması olacak. Ümidimiz, sırada bekleyen içme su şebekesinin yenilenmesi, yollarımız, arıtma tesisi ve otogarımızın hizmete açılması. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Lütfü Savaş söz verirse yerine getireceğine inanıyorum” dedi.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş yaptığı konuşmada :
Kasım başkanımın dediği gibi, bu köprümüz Erzin’e yapılan hizmetlerin ilki olacak ve devamı gelecek. Geçen yıl yaşanan sel felaketinden Erzin’de sel felaketinde 5 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, buradan tekrar ailelerine sabır ve başsağlığı dilerim. Köprü yapım inşaatımız inşaatı yapacak yüklenici firma tarafından 120 gün iş süresi olduğunu belirtmiş olup en hızlı şekilde yapımının tamamlanacağı sözünü vermiştir. Bütçeyle ilgili sıkıntılarımız var, bunu çözdüğümüz zaman Erzin’in içme suyu, arıtma tesisi, yollar Burnaz Plajı ve Şahin Tepesi gibi mesire yerinin hizmete açılması konusunda çalışmalarımıza hız vereceğiz. Bu köprümüzün yapım işlemi tamamlandığında Erzinli vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Dedi.

Konuşmaların ardından hep birlikte hayırlı olsun dilekleriyle beton mikserinin düğmesine basıldı.