18 Mart Çanakkale Zaferi 100.Yıl Anma Töreni

Türk vatanını işgal ederek Türk milletini yok etme emellerini taşıyan dönemin en güçlü devletlerine karşı, büyük Türk milletinin eşsiz bir mücadele ile vermiş olduğu var olma savaşı ve bu savaş sonrasında kazandığımız zaferin 100. yıldönümü  ilçemiz Cumhuriyet meydanında kutlandı.

Törene Erzin Kaymakamı Sayın Hasan YAMAN, Garnizon Komutanı J.Binbaşı. A.Bahadır ASLAN, Belediye Başkanımız Sayın Kasım ŞİMŞEK, İlçemizdeki Resmi Kurumlar, Siyasi Partiler, Sivil Toplum Kuruluşları ve İlçemiz halkı katıldı.

Tören Atatürk anıtına çelenklerin konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Daha sonra Ak Enerji Şehit Uğur Ekiz Endüstri Meslek Lisesine   geçilerek öğrencilerin hazırlamış olduğu şiir okumaları, slayt gösterileri, piyes ve koro türkülerinin söylenmesiyle anma programı tamamlandı.