8 Ocak Kurtuluş Bayramı 93. Yıldönümü Coşkuyla Kutlandı.

İlçemizin düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıldönümü törenleri 8 Ocak 2015 Perşembe günü Cumhuriyet Meydanında çoşkuyla kutlandı.
Atatürk anıtına çelenklerin sunulmasının ardından saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başladı.

Törene Erzin Kaymakamı Sayın Hasan YAMAN, Garnizon Komutanı J.Binbaşı. A.Bahadır ASLAN, Belediye Başkanımız Sayın Kasım ŞİMŞEK, Dörtyol Belediye Başkanı Sayın Yaşar TOKSOY, İlçemizdeki Resmi Kurumlar, Siyasi Partiler, Sivil Toplum Kuruluşları ve İlçemiz halkı katılıdı.

Belediye başkanımız Sayın Kasım ŞİMŞEK günün anlam ve önemini belirten yaptığı konuşmada ; “Azın çoğu, küçüğün büyüğü ve zayıfın kuvvetliyi yendiği gün, 93 yıl evvel bu gün, biz Erzinliler için var oluşumuzun dönüm noktası olmuştur. Milletimizin tarihindeki kahramanlık destanlarından biri de memleketimizde, Erzin’ de yazılmıştır. Bugünü kutlama gayemiz kuru bir naradan ibaret değildir, milli şuurumuzu canlı tutmak, tarihi gerçeklerin ışığında yeni bir gelecek inşa etmek için hafızamızı uyarıp yeni bir diriliş için hepimizi harekete geçirecek bir milattır. Bu anlamlı günde bizi yalnız bırakmayan tüm konuklarımıza teşekkür ediyor, hoş geldiniz diyorum.

Kurtuluşun çağımızdaki anlamı; ekonomide istihdam ve üretim olarak değişmiştir. Erzinliler olarak ilçemizin ve ilçemiz gençliğinin refahını, huzurunu sağlamanın, istikbal kaygısını ortadan kaldırmanın yolu ekonomik kalkınmadan geçmektedir. Günlük meşgalelerden başımızı kaldırıp, geleceğe iz bırakacak projeleri oluşturmak ve hayata geçirmek için mecburiyetimiz vardır. Ne acıdır ki bugün yaşadığımız durum bize bizden başka hiçbir yerden kalıcı çözüm olmadığını göstermektedir. Tüm samimiyetimle söyleyebilirim ki Erzin Belediyesi olarak, bir Büyükşehir İlçe Belediyesi olarak gücümüzün yettiğince öncü ve destekçi olmaya hazırız. Bu gerçekten hareket ederek, daha çok çalışmak ve daha çok birbirimize sahip çıkmak durumundayız. Kimse elimizden tutmasa da bu memleket bizim, çalışacağız, çalışacağız, çalışacağız. 93 yıl önce verilen mücadele ancak biz dimdik ayakta durup, tüm imkansızlıklar içinde zorlukları yendiğimizde daha bir anlam ve güzellik kazanacaktır.

Millet olarak acıda, kederde ve sevinçte birlik beraberlik içerisinde hareket eden bir toplumuz. Kısa bir süre önce yaşadığımız acı felaket ve henüz yaraları sarılmamış vatandaşlarımız bulunmakta iken, bu yıl düzenleyecek olduğumuz festivali önümüzdeki yıla almanın daha uygun olacağı kanısına vardık.
8 Ocak Erzin’in Kurtuluş Günü vesilesi ile başta ulusal kurtuluş mücadelemizin önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kutsal vatan topraklarımız için göğsünü siper ederek şahadet şerbetini içmiş tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla yâd ederken, Yüce Allah’tan aziz milletimize bir daha o karanlık günleri yaşatmamasını temenni ediyorum. Kötü hava şartları nedeniyle kurtuluş şenliğimizi de iptal etmenin burukluğu içerisinde siz değerli halkımızın bu anlamlı gününü yürekten kutlarken, en derin sevgi ve saygılarımı sunarım.” Dedi.

Tören öğrencilerin şiirler okunması, halk oyunları gösterileri ve sonrasında ilçede yapılan liseler ve ilköğretim okullarının gerçekleştirdiği yarışmada derece alan öğrencilere ödülleri Erzin Kaymakamı Sayın Hasan YAMAN, Garnizon Komutanı J.Binbaşı. A.Bahadır ASLAN, Belediye Başkanımız Sayın Kasım ŞİMŞEK ve Dörtyol Belediye Başkanı Sayın Yaşar TOKSOY tarafından verildi.

Önceki İçerikNecmi BÜYÜK
Sonraki İçerikErzin Sorunları Çözülüyor