Kardeş Şehrimiz Freiberg’den Anlamlı Ziyaret.

Kardeş Şehrimiz Almanya’nın Freiberg kentinden gelen 4 kişilik heyet İlçemizde çeşitli ziyaretlerde bulundu.

Belediye Başkanı ve Kaymakamımızı ziyaretlerinde heyet, geçtiğimiz ay yaşanan sel felaketi sonrasında Kardeş Şehrin Belediye Başkanı ve Kaymakamının “ Geçmiş Olsun ” dileklerini ilettiler.

Sel felaketinde yakınlarını kaybeden vatandaşlarımızın ailelerine de giderek “ Başsağlığı “ dileyen heyet daha sonra Sağlık Grup Başkanlığımıza özürlülerin kullanabilmesi için baston, tekerlekli sandalye ve yürüteç hediye ettiler.

Kardeş Okul Bahri Çelen Anadolu Lisesi ziyaretinde ise bir süredir gerçekleştirilemeyen öğrenci değişim projesinin tekrardan hayat geçirilmesi konusunda çalışmalara başlanılması kararına verildi.

Erzin Belediyespor kulübümüzün ziyaretinde de çok samimi bir ortamda gerçekleşen sohbette, bundan sonra futbol kulüplerimizin de bu kardeşliğin bir parçası olarak değerlendirilmesi ve karşılıklı ziyaretlerin yapılması konusunda görüş birliğine varıldı.

Belediye Başkanımız Sayın Kasım ŞİMŞEK ise “ Bir süredir Kardeş Şehir ilişkilerimizi maalesef gerçekleştiremiyor idik ancak bundan sonra artık eskisinden çok daha fazla karşılıklı ziyaretler ve çok daha değişik projeler üzerinde inşallah birlikte çalışma imkanı bulacağız. Bu konuda hiç kimsenin şüphesi olmasın. Ayrıca değerli Freiberg’li dostlarımızın bu gelişlerinin özellikle yaşadığımız afet sonrası bir taziye ziyareti anlamı taşımasından dolayı da kendilerine yürekten teşekkürlerimizi sunuyorum. Değerli Kaymakamları, Belediye Başkanları ve tüm gönül dostlarımızın bu düşünceli davranışları bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir.” Dedi.

Önceki İçerikHamiyet KARGAOĞLU
Sonraki İçerikUlviye GÜRBÜZ