29 Ekim Cumuriyet Bayramı İlçemizde Çoşku İle Kutlandı.

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 91. yılı kutlamaları 28 Ekim 2014 salı günü saat 13:00 da Cumhuriyet meydanında Atatürk anıtına çelenklerin konulmasının ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı söylenmesi ile başladı.
Törene İlçe Kaymakamımız Sayın Hasan YAMAN, Belediye Başkan Vekilimiz Sayın İbrahim GÖÇER, Garnizon Komutanımız J.Binbaşı. A.Bahadır ASLAN, İlçemizdeki Resmi Kurumlar, Siyasi Partiler, Sivil Toplum Kuruluşları ve İlçemiz halkı katılıdı.

Tören; saygı duruşu, istiklal marşının okunmasının ardından İlçe Kaymakamımız Sayın Hasan YAMAN ‘ın günün anlam ve önemini anlatan konuşmasını yaparak, Öğrencilerin Şiir okumaları ve Halk oyunlarının ardından okulları resmi tören geçişi ile program sona erdi.

Belediye Başkanımız Sayın Kasım ŞİMŞEK’in Bayram Kutlama Mesajı “Türk tarihinin en büyük bayramı, gücünü ve kaynağını hür iradesinden alan ve Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “En Büyük Eserimdir” diyerek bizlere emanet ettiği Cumhuriyetimizin kuruluşun 91. yıldönümüne erişmenin gururunu, onurunu ve sevincini yaşıyoruz.
Cumhuriyetin temel değerlerine yürekten inanmanın ve başta Büyük Önder Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere değerli varlığımız Cumhuriyetin kurucuları, tüm şehitlerimizi ve gazilerimize sonsuz şükran ve rahmetle anıyor, başta Erzinli hemşerilerimiz olmak üzere tüm Türk halkının 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum.” Dedi.