Dünya Çevre Günü Kutlandı.

5 Haziran Dünya Çevre Günü Cumhuriyet Meydanında saat 10.00’da düzenlenen törenle kutlandı.

Törene Belediye Başkanımız Sayın Kasım ŞİMŞEK, Milli Eğitim Müdürü Sayın Erdoğan ASARKAYA, Öğretmenler, Öğrenciler, Sivil Toplum Temsilcileri ve İlçe Halkımız katıldı.

Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törende Atatürk anıtına çelenk konulması, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın söylenmesinin ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Atatürk Ortaokulu Müdürü Ali BABAOĞLAN yaparken Erzin Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencilerimizden İlknur KURT’un okuduğu şiir ile tören sona erdi.
Daha sonra Bahri Çelen Anadolu Lisesinde saat 11:00 da düzenlenen Gençlik Şöleni etkinlikleri çerçevesinde çeşitli gösteriler yapıldı.

Atatürk Ortaokulu Müdürü Ali BABAOĞLAN yaptığı konuşmada “ 1972 yılında İsveç’in Stockholm kentinde yapılan Birleşmiş Milletler Çevre Konferansında alınan bir kararla, 5 Haziran günü Dünya Çevre Günü olarak kabul edildi.
Haziran ayının ikinci haftası ile başlayan haftayı, okullarımızda Çevre Koruma Haftası olarak kutlamaktayız.
Sanayileşme ve kentlerdeki nüfus yoğunlukları, çevre sorunlarının artmasına sebep olmuştur. Bütün ülkelerin ortak sorunu haline gelen çevre kirlenmesi, günümüzde insan sağlığını tehdit eder boyutlara ulaşmıştır. Ölümlere sebep olan solunum yolu hastalıklarının çoğu hava kirliliği sonucunda oluşmaktadır. Balıklar, çevre kirlenmesinden en çok zarar gören canlıların başında gelir.
Sanayi artıkları, spreyler, yakıtlarla ortaya çıkan gazlar, dumanlar, petrol ve ilaç atıkları, plastik ürünler, suni gübreler ve çöpler çevre kirlenmesine sebep olan en önemli etmenlerdir.
Doğal çevrenin kirletilmesi yasalarımıza göre suçtur. Bu suçu işleyenlere para ve hapis cezaları verilir.
Doğal çevre bizim çevremizdir. Biz doğayı korudukça doğa da bizleri korur. Havaya, suya, toprağa karışan kimyasal artıklar doğayı etkiliyor. Bu artıkların çoğalması insan sağlığını bozuyor. Kısaca çevre sorunları, sağlımızla yakından ilgili bir konudur.
Bulunduğumuz yeri kirletmeyelim. Doğal çevrenin güzelliklerini korumak hepimizin görevidir. Bu konuda girişilen çalışma ve çabalara katılalım. Soluduğumuz havanın, içtiğimiz ve kullandığımız suların, bulunduğu¬muz yerin temiz olmasını istiyorsak çevre kirlenmesine engel olalım. Sağlımıza uygun bir çevrede yaşamak için doğal çevremizi koruyalım.
Çevre kirlenmesini, insanın doğaya verdiği zarar olarak da tanımlayabiliriz. Doğanın korunması ve tahribatının engellenmesi zorunludur. Gelecek nesillere iyi bir çevre bırakmak için kirlenmeleri mutlaka önlemek, yeşil alanları ve hayvanları koruyup çoğaltmak gerekir. Bilinçsizce sağa sola attığımız plastik ürünlerin doğada 400 yıl kadar çürümeden kalabildiğini söylersek, karşı karşıya kaldığımız tehlikenin boyutlarını biraz olsun anlayabiliriz. Çevrenin kirlenmesini önlemek için üzerimize düşen görevleri mutlaka yapmalıyız.” Dedi

Önceki İçerikMehmet TOKUŞ
Sonraki İçerikEmine SOLAK