18 Mart Çanakkale Zaferi Anma Töreni

Türk vatanını işgal ederek Türk milletini yok etme emellerini taşıyan dönemin en güçlü devletlerine karşı, büyük Türk milletinin eşsiz bir mücadele ile vermiş olduğu var olma savaşı ve bu savaş sonrasında kazandığımız zaferin 99. yıldönümü  ilçemiz Cumhuriyet meydanında kutlandı.

Törene İlçe Kaymakamımız Sayın İskender YÖNDEN, Belediye Başkanımız Sayın Kasım ŞİMŞEK, Garnizon Komutanımız  J.Yzb. A.Bahadır ASLAN, İlçemizdeki Resmi Kurumlar, Siyasi Partiler, Sivil Toplum Kuruluşları ve İlçemiz halkı katıldı. Tören Atatürk anıtına çelenklerin konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı.

Günün anlam ve önemi belirten konuşmayı J.Bçvş. Arif TOSUN yaparak çarşı meydanındaki tören sona erdi. Daha sonra Bari Çelen Anadolu Lisesine geçilerek öğrencilerin hazırlamış olduğu şiir okumaları, slayt gösterileri, piyes ve koro türkülerinin söylenmesiyle anma programı tamamlandı.