Küçük Sanayi Sitesi Planları Onaylanmıştır.

Belediye Meclisimizin 07.03.2014 tarih ve 50 Sayılı Kararı ile 1395 ve 5116 nolu parseller “Küçük Sanayi Sitesi (KSS)” olarak planları onaylanmıştır.

2011 yılında Hatay İl Özel İdaresi İmar ve Kentsel iyileştirme Müdürlüğünce hazırlanan ve 5302 sayılı İl Özel İdaresi kanunun 6. Maddesi gereğince Hatay İl Genel Meclisinin 05.01.2011 tarih ve 6 sayılı karara ve Antakya Belediye Meclisinin 07.01.2011 gün ve Erzin Belediye Meclisince 02.08.2011 tarih ve 69 nolu kararı ile mevcut imar planına ek imar planı yapılması kararı alınmıştı.

Buna göre Erzin konut ve bacasız sanayi iş sahası için imkânlar sağlanması ve sanayi faaliyetlerine uygun sahaların açılması amacıyla başlatılan çalışmalar Erzin Belediye Meclisinin 3 Mart günü olağan üstü toplanıp 7 meclis üyesi ve Belediye Başkanı Kasım Şimşek’le birlikte ek imar planını onaylayarak Erzin için büyük bir adım atılmış oldu. Erzin Belediye meclisince kabul edilen ilave imar planıyla birlikte kısık’tan başlayıp İskenderun istikametinde Yeşiltepe köyüne kadar olan kısım ve düğün salonundan başlayıp E-90 karayoluna kadar sağ ve sol bloklar dahil olmak üzere bacasız sanayi için imara açılmış oldu.

İlave imar planı ile konut alanları içinde İsalı mezarlığının batısı ile yukarı kuşaklama kanalının batı cephesi ayrıca Hürriyet mahallesinde Malatyalılar semti diye bilinen güzergahın güney cephesi de konut alanına açılmış oldu .

Belediye Başkanımız Sayın Kasım Şimşek konu ile ilgili yaptığı açıklamada Erzin ‘in olmazsa olmazı bacasız sanayisi için ve konut alanları için 1/25 bin plana bağlı kalarak yapılan ek imar planımızla bugüne kadar Erzin’imize yapılmış en büyük hizmetlerden birine daha imza atmış bulunuyoruz . Erzin Belediye Meclis üyelerimiz Mehmet Karakurt , Alpaslan Karakurt , Hasan Gedik,  Süleyman Erzinli, İsmail Akçakoyun, Abidin Darun, Recep Çırak beylerin Erzinin geleceğini düşünerek göstermiş oldukları duyarlılık neticesinde 1/1000 ilave uygulama imar planı ve 1/500 ilave nazım imar plan paftaları onaylanmıştır. Toplam 403 hektar alan böylelikle imara açılmış oldu. Değerli Meclis Üyelerine Erzin halkı adına çok teşekkür ediyorum dedi.

Belediye Meclisimiz 03,03,2014 günü 45 nolu meclis kararları ile tasdik edilen 52 adet 1/1000 öleçkli ilave uygulama imar planı ve 1/500 ölçekli ilave nazım imar planı paftaları onaylanmıştır .