8 Ocak Kurtuluş Bayramı 92. Yıldönümü Çoşkuyla Kutlandı.

İlçemizinin düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıldönümü törenleri 8 Ocak 2014 Çarşamba günü Cumhuriyet Meydanında çoşkuyla kutlandı.
Atatürk anıtına çelenklerin sunulmasının ardından saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başladı.

Törene Dörtyol Kaymakamı- Erzin Kaymakam Vekili Sayın Recep SOYTÜRK, Garnizon Komutanı J.Yzb. A.Bahadır ASLAN, Belediye Başkanımız Sayın Kasım ŞİMŞEK,  İlçemizdeki Resmi Kurumlar, Siyasi Partiler, Sivil Toplum Kuruluşları ve İlçemiz halkı katılıdı.

Belediye başkanımız Sayın Kasım ŞİMŞEK günün anlam ve önemini belirten yaptığı konuşmada ; “Milletimizin bağımsızlığına olan tutkusu, yurdun dört bir yanında olduğu gibi, bundan tam 92 yıl önce 08 Ocak tarihinde Erzin’imizde  tezahür etmiş, kahramanlarıyla tarih içerisindeki görevini fazlasıyla yerine getirmiş ve milletimizin bağımsızlığından asla vazgeçmeyeceğini tüm Dünyaya kanıtlamıştır.
Bu günler istiklalimizin, bağımsızlığımızın ve Cumhuriyetimizin korunması ve ilerlemesi yolunda atılan yeni bir adımdır Geleceğe yön verirken, milli ve manevi değerlerimize sahip çıkmalıyız. Bu önemli değerlerimizi gelecek kuşaklara aktarmak adına yaşamak ve yaşatmak ortak sorumluluğumuzdur.

Kutsal vatan topraklarımızın her bir karışı için göğsünü siper etmiş başta önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anar, Allah’tan aziz milletimize bir daha o karanlık günleri yaşatmamasını diler, tüm hemşerilerimin kurtuluş bayramını kutlar selam, sevgi ve saygılar sunarım.” Dedi.

Tören öğrencilerin şiirler okunması, halk oyunları gösterileri  ve sonrasında ilçede yapılan liseler ve ilköğretim okullarının gerçekleştirdiği yarışmada derece alan öğrencilere ödülleri  Dörtyol Kaymakamı- Erzin Kaymakam Vekili Sayın Recep SOYTÜRK, Garnizon Komutanı J.Yzb. A.Bahadır ASLAN, Belediye Başkanımız Sayın Kasım ŞİMŞEK, İlçe Emniyet Müdürü Sayın Murat ARDIÇ, İlçe Gençlik Spor Müdürü Sayın İdris KAMALAK, İlçe Milli Eğitim Müdür V. Sayın Kazım SAĞIROĞLU, İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürü İbrahim KARGI , İlçe Özel İdare Müdürü Ertan BAHADIRLI tarafından verildi.