Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Proje Toplantısı

Belediyemiz Düğün Salonunda, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın hayata geçirdiği “Gönül Elçileri” projesiyle ilgili bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Belediye düğün salonumuzda gerçekleşen toplantıya Hatay Valisi Mehmet Celalettin LEKESİZ’in eşi Zehra Lekesiz,   Vali Yardımcısı Fahrettin GÖNCÜ, Dörtyol Kaymakamı-Erzin Kaymakam Vekili  Recep SOYTÜRK, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mahmut ALDATMAZ, Erzin Kaymakamı İskender YÖNDEN’in eşi Ayşenur YÖNDEN, Erzin Belediye Başkanı Kasım ŞİMŞEK ve eşi Ayşegül ŞİMŞEK ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Hatay Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mahmut Aldatmaz yaptı. Aldatmaz, Belediyemiz Düğün Salonunda düzenlenen toplantıda, projede görev alan gönül elçilerinin meslek edinmelerini sağlayacak imkanlar sağlandığını belirterek, “Bu projede Gönül Elçiliği yapan eğitim düzeyi düşük ve ekonomik açıdan yetersiz koşullara sahip kadınları mesleki açık öğretim liselerine yönlendirilerek mesleki beceri kazanmaları ve istihdam edilmelerini sağlamayı amaçlıyoruz” dedi.

Daha sonra il müdürlüğünde görevli meslek elemanlarından sosyal çalışmacı Işık Yıldırım slayt gösterilerle proje hakkında sunum yaptı. Mesleki Açık Öğretim Lisesinde okuyan İslim Danagöz ve Oya Mert hayat hikayeleri ve şu anki durumları hakkında konuşmalar yaptılar.

Belediye Başkanımız Sayın Kasım ŞİMŞEK’in yaptığı konuşmada “Sayın Başbakanımızın eşi Emine Erdoğan Hanımefendinin Öncülüğünde tüm Türkiye kapsamında başlatılan eğitim yolu meslek edinme ve gönül elçileri projesinin 2. Aşamasını oluşturan Kadınlar için Mesleki Eğitim Projesi tanıtım toplantımıza hoş geldiniz.

Bu proje örgün eğitim dışında kalmış kadınlarımızın yeniden eğitime kazandırılması projesidir. Söz konusu Projeyle genç kızlarımızın ve kadınlarımızın işgücüne katılım oranlarının artırılması, bireysel ve toplumsal anlamda güçlenmesi, mesleki, ekonomik, sosyal ve kültürel alanda gelişmesi için imkânların artırılması hedeflenmektedir. Eğitim ve ekonomik açıdan yetersiz koşullardaki bayanlarımız mesleki açık öğretim liselerine yönlendirilecekler. Böylece mesleki beceri kazanacaklar. Devletin temeli millet, milletin temeli aile, ailenin temeli kadındır. İnanıyorum ki; kadınların, sosyal ve ekonomik olarak haklarını kazanmaları yönünde verilecek her türlü destek ülkenin geleceğine birer yatırım olacaktır. Tüm bu düşüncelerle, mesleki eğitim projesinin planlama ve uygulama sürecinde katkı ve katılım sağlayan tüm çalışma arkadaşlarımızı, paydaşlarımızı ve Gönül Elçilerimizi yürekten kutluyor, teşekkür ediyorum.” Dedi.

Önceki İçerikMehmet TELLİ
Sonraki İçerikMünire ARI