İlçe İdare Kurulu Aralık Ayı Toplantısı Yapıldı

Her ay düzenlenen İlçe İdare Kurulu toplantısı İlçe Kaymakamımız Sayın İskender YÖNDEN başkanlığında gerçekleşti. Toplantının ana gündem maddesi İlçemize kurulacak olan Mobese Kamera sistemiydi.
Belediyemize ait İçmeler Motelinden gerçekleşen toplantıya İlçe Kaymakamı İskender Yönden, Garnizon Komutanı J. Yzb. Ali Bahadır Aslan, Belediye Başkanımız Kasım Şimşek, İlçe Emniyet Müdürü Murat Ardıç, Sivil Toplum Kuruluşları, daire amirleri ve oda başkanları katıldı.
Toplantıda Erzin Belediye Başkanı Kasım Şimşek, kanalizasyon çalışmaları nedeniyle bozulan yolların asfaltlaması için 2 Ocak  2014 te ihale yapılacağını söyledi.
İlçe Kaymakamı İskender Yönden, “ Hayvanat Bahçesi için DOĞAKA ile birlikte yürüttüğümüz çalışma devam ediyor, buranın alt yapısının şekillenmesi konusunda ön bir araştırma yapılacak,  proje koordinatörlüğümüzün bunula ilgili yapmış olduğu bir çalışma var, Erzin Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü Spor Salonu İnşaatı şu an %85 mertebesinde devam ediyor, şubat ayı içerisinde hizmete açılacak” Dedi.

İlçe emniyet Müdürü Murat Ardıç ise, Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) projesi kapsamında ilçeye 36 adet Mobese kamera sistemi takılacağını,  ilçemize bu sistem takıldığı sürece ilçeye giriş çıkışlarda daha kolay arama taramanın yapılacağını, ilçemizde hırsızlık oranının düşeceğini, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği açısından ilçenin 36 ayrı yerlerine yerleştireceğimiz Mobese kamera sistemi sayesinde asayiş ve güvenliğe katkı sağlamak, trafik akış ve yoğunluğunu izlemek, elde edilen görüntüleri değerlendirerek olabilecek olumsuzluklara karşı hızlı ve etkin ek tedbirler geliştirmenin bu projenin ana hedefi olduğunu söyledi.
Ayrıca Ardıç, bu sistemle gerçekleşen olayların çözümüne yönelik geriye dönük kayıtların araştırılarak hukuki delillerin temin edileceğini, trafik kameraları ve görüntü işleme sistemleri aracılığıyla plakaların Emniyet Bilgi Sistemi’nden sorgulanarak çalıntı olup olmadığının belirleneceğini, toplantı ve gösteri yürüyüşlerinde polis-halk ilişkilerini zedelemeden yasadışı olayları önlemek ve toplulukların provokasyona yönlendirilmelerine engel olunacağının altını çizdi.
Toplantı katılımcıların görüş ve önerilerinin değerlendirilmesi ile son buldu.

Önceki İçerikCansu YUŞAN
Sonraki İçerikZeynep DOĞAN