İlçe İdare Kurulu Ekim Ayı Toplantısı Yapıldı

Her ay düzenlenen İlçe İdare Kurulu toplantısı İlçe Kaymakamımız Sayın İskender YÖNDEN başkanlığında gerçekleşti. Toplantının ana gündem maddesi narenciye hırsızlığı ve ilçemize döşenecek doğalgaz konusuydu.

İlçemiz Yeni Mahalledeki Belediyemize ait Aile Çay Bahçesinde gerçekleşen toplantıya; İlçe Kaymakamı İskender Yönden, Garnizon Komutanı J. Yzb. Ali Bahadır Aslan, Belediye Başkanımız Kasım Şimşek, İlçe Emniyet Müdürü Murat Ardıç, Ak Parti Erzin İlçe Başkanı Abdullah Yakar, MHP Erzin İlçe Başkanı Rifat Kuşçu, Daire amirleri, Sivil Toplum Kuruluşları İlçe temsilcileri ve Karayolları İskenderun Oto Yol Şefi Mustafa Aydın katıldı.

Belediye Başkanımız Sayın Kasım ŞİMŞEK konuşmasında şu sözlere yer verdi; Kanalizasyon çalışması nedeniyle bozulan yollarımızın asfalt yapımı için ihale aşamasına gelindi. İhale tamamlandıktan sonra asfaltlama işleri Hürriyet Mahallesindeki Belediye Spor Kompleksi önünden başlayıp Hürriyet İlköğretim Okulu önünde son bulacak. Bu güzergâhtaki yan arterlerin ana arterlere bağlanması bittiğinde hiç zaman kaybetmeden ilçemizi bu sıkıntıdan kurtaracağız. Doğalgaz bağlanması konusunda da müracaat edenlerin ve bankaya abonelik ücreti yatıranların 180 kişi olmasından dolayı, doğalgazın bağlanmasının imkânsız olduğunu sözlerine ekledi.  DOĞAKA destekli modern bir hayvanat bahçesinin önümüzdeki günlerde hayata geçirileceğini vurguladı. Şehit Uğur Ekiz Endüstri Meslek Lisesi’nin çevre düzenlemesi için proje çalışmalarının tamamlandığını önümüzdeki günlerde çevre düzenlemesinin yapılacağını belirterek, Erzin Narenciyesinin patentinin alındığını da sözlerine ekledi.

İlçe Emniyet Müdürü Murat Ardıç ise slayt gösterileri ile narenciye hırsızlığında gelinen son noktayı açıkladı. Bu sezon 4 narenciye hırsızlığıyla karşılaşıldığını ve narenciye hırsızlığı nedeniyle maalesef şikâyetçi olmadığından gerekli işlemlerin yapılamadığını, narenciye hırsızlığını ilçe dışından gelen şahıslar tarafından gerçekleştirildiğini, narenciye hırsızlığı ile ilgili 6 polis memurunun görevlendirildiğini belirtti. Ayrıca yol boylarında narenciye satışı yapan vatandaşların mutlaka Karayollarından izin alınması gerektiğini, daha sonra ise belediye mücavir alanı içerisindeyse belediye başkanlığından ruhsat, Mal Müdürlüğünden maliye kaydı yaptırılması gerektiği açıklandı. Faturasız narenciye alımı ve satımı yapanların cezalandırılacağı belirtildi.