İssos antik şehrinde kazı çalışmaları sona erdi.

İlçemiz sınırları içerisindeki İssos Antik Şehrinde 2013 yılı içerisinde Kültür ve Turizm Bakanlığı Hatay Müze Müdürlüğü tarafından yapılan bilimsel kazı çalışmaları tamamlandı.

Belediyemiz tarafından tam destek verilen bu yılki çalışmalar kapsamında yıllardır büyük bir merak ve heyecan içerisinde beklenen güzel sonuçlara ulaşıldı.

1930’lu yıllardan bu yana Hatay’da ki en önemli gelişme olarak kabul edilebilecek olan bir tiyatronun varlığının ortaya konulduğu ve yine bir odeon’un (müzik yapılan yer) bulunduğu çalışmalara ek olarak sütunlu Roma yolunun da varlığı ispat edilmiş bulunmaktadır. Bu yolun batısındaki alanlarda ise yola paralel bir şekilde mozaiklerin ortaya çıkarılması ise herkesi ayrıca memnun eden bir gelişme olmuştur.

Bizans, Roma ve Abbasilerin bölgedeki varlığının ise tam olarak ispatlandığı bu çalışmalarda çok fedakar bir şekilde çalışan kazı ekibi ve özellikle Hatay Müzemizin çok kıymetli arkeologu  Ömer ÇELİK beye sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Erzin’imiz için çok büyük bir önem arz eden bu çalışmaların devamını diliyor ve halkımıza hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyoruz.

Önceki İçerikMusa KESKİN
Sonraki İçerikAhmet BÖRKLÜ