Madagaskarlı Öğrenciler Belediyemizi Ziyaret Ettiler.

Madagaskar’da bulunan Uluslararası Türk Işık Koleji öğrencileri Belediye Başkanımız Sayın Kasım ŞİMŞEK’i makamında ziyaret ettiler.

Okul müdürü Ökkeş ÖZGÜVEN ve aynı okulda Türkçe öğretmenliği yapan eşi ile birlikte ilçeye gelen, Madagaskarlı üç kız öğrenci öğretmenleri ile birlikte Belediye Başkanımız Sayın Kasım ŞİMŞEK’i makamında ziyaret etti. Ziyarete Erzin Genç İşadamları Derneği (ERGİAD) yönetim kurulu üyeleri de katıldı. Madagaskarlı öğrenciler başkanlık makamında mini bir konser verdi. Büyük bir fedakarlık yaparak ülkemizden binlerce kilometre uzaklıkta bulunan ülkelere giderek oralarda okul açmanın bu dünyada karşılığının olmayacağını söyleyen Belediye Başkanı Kasım ŞİMŞEK, öğretmenlerin verdiği hizmetlerin parayla ölçülemeyecek kadar büyük bir fedakarlık olduğunu söyledi.

Buraya gelen öğrencilerin güzel aksanla konuştukları Türkçe karşısında oldukça şaşırdığını ifade eden Başkan Şimşek., “Bu öğrenciler Afrika’da gönül elçisi olacaklar. Bu eğitim çalışmaları dünyada her yerde kendisini gösteren bir çalışmadır. Fedakarlık yapan okul müdürlerimizi, öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi kutluyorum. Artık günümüzde her şey uluslararası nitelik taşıyor. Birbirimizi tanıyacağız, birbirimizi anlayacağız ve birbirimize daha çok sevgi ve saygı duyacağız. Barış böyle sağlanır.” dedi.

Önceki İçerikHacı Ali ÇIRAK
Sonraki İçerikOsman ATEŞ