İçme Suyu Şebekemiz Yenileniyor.

İlçemizin geleceğine yönelik çalışmalara bir yenisini daha ekleyerek içme suyu şebekesini yenililiyoruz.. Erzin şehir merkezine içme suyu şebekesinin yenilenmesi ile ilgili de bilgi veren Belediye Başkanımız Sayın Kasım ŞİMŞEK;” Erzin ilçemizin kanalizasyon ve yağmur suyu dranaj çalışması ile başlayan ve içme suyu şebekemizin yeniden yapılmasına yönelik çalışmalarımız başlamış olup içme suyu projesi ihalesini yaptık. 3 ay içerisinde projenin tamamlanıp yapım ihalesini de yapacağız. Mevcut şebekenin Erzin ilçesinin ilk şebekesi olması nedeniyle yıllardır kullanılan ve ömrünü tamamlayan içme suyu iletim hattının değişmesi sayesinde Erzin halkının temiz ve hijyenik bir içme suyuna kavuşacak. Erzin’un içme suyu şebekesinin değişmesiyle ilçe adına önemli bir yatırımın gerçekleşmesinin yanında, ilçenin önemli bir sorununun da çözüme kavuşacağını belirten Erzin Belediye Başkanı Kasım Şimşek “İlçemizde tarihi bir değişim gerçekleşiyor. İlçemizin tüm mahalleleri olmak kaydıyla yeni su boruları döşenerek halkımızın hak ettiği suya kavuşması için çalışmalarımızı başlattık” dedi. Başkan Şimşek, Çalışmalarımızın tamamlanmasının ardından evlerdeki çeşmelerde yeni hatlardan gelen sular akacak. Bu çalışmamızla ilk kez ilçemizin su şebekesi baştan sona yenilenmiş olacak. Uzun yıllar kullanılan ve ömrünü doldurmuş hatlar değiştirilecek. Böylelikle ilçemiz gelecekte uzun yıllar gönül rahatlığıyla kullanabileceği içme suyu şebekesine kavuşacak. Bu şekilde hem kayıp ve kaçaklar da büyük oranda sona erecek, hem de arızalar nedeniyle yaşadığımızın kesintiler de son bulacak” dedi. Su şebekesi hattının değişimi ile birlikte dağ eteklerinde 2 adet su kuyusu daha açılarak Erzin’in özellikle yaz aylarında kısa süreli de olsa yaşamış olduğu su sıkıntısını tamamen ortadan kalkacağını kaydeden Belediye Başkanımız Sayın Şimşek, ilçe adına yapılacak en büyük yatırımların adımını atarak gelecek nesillere sorunsuz bir Erzin bırakmak arzusunda olduklarını sözlerine ekledi. Çalışmalar bittiğinde ilçemizde yepyeni bir içme suyu ağına sahip olmuş olacak diyen Başkan Şimşek, böylelikle ilçemiz adına bu hizmetin hayırlı olmasını diler, çalışmalarımızda yardımlarını esirgemeyen çalışma arkadaşlarıma ve hemşerilerime teşekkür ederim” dedi.

Önceki İçerikMeryem ERÇÖKÜK
Sonraki İçerikYusuf GÜLLÜ