5 Haziran Dünya Çevre Günü Coşkuyla Kutlandı

Belediyemizin koordinatörlüğünde bu yıl “Dünya Çevre Günü” her zamankinden farklı bir şekilde kutlandı.

İlçe Emniyet Müdürlüğü ile birlikte yürütülen “ERZİN’İ SEVİYORUM ÇEVREMİ TEMİZ TUTUYORUM” ve Kız Teknik ve Meslek Lisesi ile birlikte yürütülen “ARAMIZDAKİ ENGELLERİ KALDIRALIM” projelerinin finalleri bu anlamlı günde bir araya getirildi.

Erzin’i Seviyorum Çevremi Temiz Tutuyorum adındaki proje kapsamında, çevresinde gelişen olaylara duyarlı, çevre sorunlarının çözümüne yönelik düşünen, sorgulayan, çaba sarf eden bilinçli bir toplum oluşturulması, yaşadığımız çevreye sahip çıkılması ve daha temiz bir Erzin için bireylerde çevre bilincinin oluşturulması amaçlanmıştır.

Bu amaçla yola çıkan proje ekibimiz, Okullarımızın Sağlık, Temizlik ve Beslenme Kulübü öğrencileri ile birlikte her okul kendi bahçesinden başlamak kaydıyla oyun parkları ile semt spor alanlarının daha temiz hale getirilmesi için çevre temizliği yaptılar.

Aynı şekilde Aramızdaki Engelleri Kaldıralım Projesi çerçevesinde de, İlçemiz genelindeki tüm eğitim kurumlarında öğrenim gören öğrencilere yönelik farklı etkinliklerde bulunmayı, engellilerin toplum hayatına uyum sağlamlarını, bedensel engellilerin ihtiyaçlarını karşılamak, yeteneklerinin farkına vararak bunları geliştirmelerini hedef almak planlanmış ve özel bir rehabilitasyon okulu öğrencileri bu kapsamda hedef kitle olarak ön plana çıkarılmaya çalışılmıştır.

Erzin Cumhuriyet Meydanında yapılan kutlama töreninde ise tüm öğrenci grupları bir araya gelerek verilen hediyeler ve yapılan Şahin Tepesi gezisi katılımcılara unutulmaz anlar yaşattı.

Engelli iki çocuğumuza verilen akülü tekerlekli sandalyeler ise duygusal anların yaşanmasına sebep oldu. Emeği geçen tüm kurum ve şahıslara teşekkür ediyoruz.

Önceki İçerikAli GÜRZ
Sonraki İçerikHüseyin TÜZÜN