Hürriyet Mahallesi Tapu Mağdurları Dosyası Adalet Bakanımıza Sunuldu

1963 yılında Erzin Belediyesinin hüküm ve tasarrufuna bırakılan merada ikamet eden Erzin’li hemşerilerimiz maliye hazinesinin tapulu parsellerine tapu iptali ve tescili davası açmasından dolayı para vererek satın aldıkları ve üzerine binalar yaptıkları tapulu yerlerinin ellerinden alınmasını istemediklerini Adalet Bakanımız Sayın Sadullah ERGİN’e arz ettiler.

Bilindiği üzere Maliye hazinesi belediye devredilen söz konusu merada bulunan 113 parselle ilgili, 2011 yılında  Hürriyet mahallesinde oturan vatandaşlarımıza dava açılmıştır. Söz konusu parsellerin bir kısmı 1963 yılında bir kısmı da  2003 yılında belediyemizce vatandaşlarımıza tapuları ile birlikte satılmıştır. Mera alanının büyük bir kısmı Göçmen vatandaşlarımızın ikamet ettiği Hürriyet Mahallesinde bulunan yerleşim yeridir. Bir kısmı da ilçe jandarma komutanlığının karşısındaki alandır.

Hürriyet Mahallesi Muhtarı Kadir KÜRTÜL ve beraberindeki 4 mahalle sakini, Ak Parti Bölge Milletvekilimiz H.Bayram TÜRKOĞLU, Belediye Başkanımız Sayın Kasım ŞİMŞEK ve  Ak Parti İlçe Başkanımız Sayın Mehmet AKKAŞ ile birlikte hazırlamış olan dava dosyalarını Adalet Bakanımız Sayın Sadullah ERGİN’ e Payas ilçesine ziyareti esnasında sundular.

Adalet Bakanımız Sayın Sadullah ERGİN yaptığı açıklamada ” Vatandaşlarımızın bu konudaki mağduriyetlerinin giderilmesi için, yapılması gereken ne varsa hassasiyetle takip edilip, çözümü için elimizden geleni yapacağız.” dedi.

Önceki İçerikMustafa KURT
Sonraki İçerik2013 Nisan Meclis Kararları