İlçemiz merkezinde bulunan Cumhuriyet Meydanında, trafik akışının engellenmesi, ve mevcut meydanımızın dar olması sebebiyle ,Cumhuriyet Meydanı çevresinde kamulaştırılan yere mevcut Atatürk anıtının ,Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu Ulu Önder Atatürk’ e yakışır biçimde taşınabilmesi için Belediyemizce çalışmalara başlanmıştır.

İlçemiz Şükrüpaşa-Kurtuluş Caddesinin birleştiği kavşak noktasında çevredeki mevcut dükkanların kamulaştırma çalışması tamamlanıp, yıkım işlemi gerçekleştirilmiştir. Bu doğrultuda mevcut alanımıza  Geçmişten geleceğe Erzinimizin tarihini yansıtan isos su kemerleri , artemis mozaiyiği ve hayvan figürleri , isos savaşı mozaikleri yapılacaktır.

Her türlü peyzaj düzenlemesi ve trafik önlemleri de göz önüne alınarak belediyemizce tasarım çalışmamız tamamlanmış olup inşaat yapımına başlanmıştır.