Cumhuriyet Meydanı Düzenleme Çalışmalarımız Başlamıştır.

İlçemiz merkezinde bulunan Cumhuriyet Meydanında, trafik akışının engellenmesi, ve mevcut meydanımızın dar olması sebebiyle ,Cumhuriyet Meydanı çevresinde kamulaştırılan yere mevcut Atatürk anıtının ,Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu Ulu Önder Atatürk’ e yakışır biçimde taşınabilmesi için Belediyemizce çalışmalara başlanmıştır.

İlçemiz Şükrüpaşa-Kurtuluş Caddesinin birleştiği kavşak noktasında çevredeki mevcut dükkanların kamulaştırma çalışması tamamlanıp, yıkım işlemi gerçekleştirilmiştir. Bu doğrultuda mevcut alanımıza  Geçmişten geleceğe Erzinimizin tarihini yansıtan isos su kemerleri , artemis mozaiyiği ve hayvan figürleri , isos savaşı mozaikleri yapılacaktır.

Her türlü peyzaj düzenlemesi ve trafik önlemleri de göz önüne alınarak belediyemizce tasarım çalışmamız tamamlanmış olup inşaat yapımına başlanmıştır.

Önceki İçerikTeslime ÜNAL
Sonraki İçerikHarzem KARA