Erzin Belediye Başkanı Kasım ŞİMŞEK İlçe Halkını Sağlıklı Yaşam için Duyarlı olmaya çağırıyor.

Kanser ve diğer hastalıkların önlenmesi için Erzin Halkını duyarlı olmaya ve bu hastalıklarla mücadeleye davet ediyoruz.

Biz Erzin Belediyesi olarak Belediye Meclisinde Kanser ve Diğer Hastalıkları Araştırma Komisyonu kurduk. Kurmuş olduğumuz Kanser ve Diğer Hastalıkları Araştırma Komisyonunda Meclis üyelerinden Süleyman ERZİNLİ,  Kerim BOZOK, Berat SÖKMEN ve Recep ÇIRAK görev almıştır.

Komisyonda bulunan arkadaşlarımız için ciddiyetini göz önüne alarak hemşerilerimizin sağlığı ile ilgili çeşitli bilgi ve belgeleri toplamak üzere çalışmalar yapmaktadır.

Biz Erzin Belediyesi olarak İlçe halkının Sağlığını kendi sağlığımızmış gibi düşünerek çalışmalarımıza ara vermeden sürdüreceğiz.

Sizlerin de bildiği gibi son yıllarda Güzel Erzin’imizde kanser oranı sürekli artıyor. Her gün bir dostumuzun veya akrabamızın kanserden öldüğünü ya da kanser tedavisi gördüğünü öğreniyoruz. Her ölüm yüreğimizi yakıyor. Tedavi gören dostlarımızın eriyip gidişini çaresizlikle izliyoruz. Moralleri bozulmasın diyerek onlardan hastalıklarını gizliyor gözyaşlarımızı içimize akıtıyoruz. Ölenlerin geride kalan sevdiklerini teselli edecek kelimeler bulamıyoruz.  Elimizden gelen budur diyerek tabutlarını taşıyor arkalarından dualar okuyoruz.

Biz Erzin Belediye Meclisi Kanser Araştırma Komisyonu olarak elimizden gelen sadece bu değil demiyoruz. Bu hastalıkla mücadele için yapabileceğimiz çok şey var diyoruz ve tüm Erzin halkını bu mücadeleye desteğe çağırıyoruz.

İlk olarak son 5 yılda Erzin’de kanserden ölenlerin ve şu anda kanser tedavisi görenlerin sayısını tespit çalışmasını başlattık. Bu çerçevede mahalle ve köy muhtarlarımızı toplantıya çağırdık katkı ve destek istedik. Hepsi şu anda tespit çalışmaları yapıyor ve bu mücadelenin takipçisi olacaklarını söylüyorlar. İlk gelen rakamlar ürkütücü boyutlarda ve bu mücadelenin ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Sağlık Grup Müdürlüğü ve İlçe Tarım Müdürlüğü komisyona destek için Belediye Zabıta Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde kahvehane, lokanta ve internet salonu gibi sosyal alanların denetimlerine başladılar.  Belediyemiz kanser yapıcı maddeler açısından hava, su ve toprak tahlillerinin yapılması çalışmalarını başlattı. Baz istasyonlarının şehir dışına çıkarılması için yasal süreçler takip ediliyor.

Sevgili Vatandaşlarım;

Sizlerde bu mücadeleye katkıda bulunmalısınız. Dostlarınız için, sevdikleriniz için, analarınız babalarınız çocuklarınız için elinizi taşın altına sokmalısınız. Bu mücadele hep birlikte verilirse başarıya ulaşılabilir.

Bu bağlamda sizlerden aşağıdaki konularda duyarlılık bekliyor ve konunun takipçisi olacağınıza inanıyoruz.

● Daha temiz bir ERZİN için mücadeleye kendimizden başlayalım,
● Çevre kirliliği tüm hastalıkların anasıdır. Hastalıklardan korunmak için önce çevremizi temiz tutalım,
● Sigara birçok kanser türünün temel nedenidir. Özellikle kapalı alanlarda sigara içmeyelim ve içilmesine de izin vermeyelim,
●Plastik ambalaj malzemeleri kullanımını en aza indirelim. Yiyeceklerin plastik ambalaja sarmayalım,
●Turşu ve salça gibi ürünlerde plastik yerine cam kavanozlar kullanalım,
●Plastik poşet kullanımını en aza indirelim ve içerisine yiyecek maddelerini koymayalım,
●Tarım ilaçlarının kullanımını çok dikkat edilerek bilinçli kullanalım,
●Meyve ve sebzeleri mutlaka mevsiminde tüketelim,
●Beslenme alışkanlıklarınız gözden geçirelim. 3 beyaz diye adlandırılan un, tuz ve şeker tüketimini en aza indirelim,
●Soba yakma konusuna çok dikkat edip, kömürlü sobaları mutlaka üsten tutuşturalım,
●Kanser konusunda erken teşhisin öneminin bilincinde olalım, duyarlı olup bildiklerimizi çevremizdekilerle paylaşalım,

Sevgili vatandaşlarım bu mücadelenin Erzin’imizde Kanser oranını azaltacağı konusunda kimsenin şüphesi olmasın. Bu hususta Belediyemize ve komisyonda üyelerine ve bu çalışmalara katılan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ederim.

Sağlıklı yaşamak bizim doğal hakkımızdır. Erzin halkının hastalıklara karşı duyarlı olmasını bekliyoruz. Temiz bir çevre, sağlıklı bir yaşam Erzin’ de yaşayan vatandaşlarımın olsun.

Önceki İçerikVahid TINAZ
Sonraki İçerikMustafa GÜLLÜ