8 Ocak Kurtuluş Bayramı 91. Yıldönümü Çoşkuyla Kutlandı.

İlçemizinin düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yıldönümü törenleri 8 Ocak 2013 Salı günü Cumhuriyet Meydanında çoşkuyla kutlandı.
Atatürk anıtına çelenklerin sunulmasının ardından saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başladı.

Törene Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih GÜDER, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali KOÇ, Altınçağ Belediye Başkanı Mehmet Yaşar DÜZ, İlçe Kaymakamı Sayın İskender YÖNDEN, Cumhuriyet Başsavcısı Sayın Ö.Fatih TAZE, Garnizon Komutanı J.Yzb. A.Bahadır ASLAN, Belediye Başkanımız Sayın Kasım ŞİMŞEK,  İlçemizdeki Resmi Kurumlar, Siyasi Partiler, Sivil Toplum Kuruluşları ve İlçemiz halkı katılıdı.

Belediye başkanımız Sayın Kasım ŞİMŞEK günün anlam ve önemini belirten yaptığı konuşmada ; “Bugün burada Erzin’imizin Kurtuluşunun 91 inci yılını kutlamak için bir arada bulunuyoruz. Hepinize ayrı ayrı hoş geldiniz diyor sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Erzin’imiz 8 Ocak 1922 yılında çok sayıda sivil ve askerden oluşan Yurtseverlerin vermiş olduğu büyük mücadeleler sonucunda bağımsızlığını kazanmıştır. Laik, Çağdaş, Bağımsız Türkiye Cumhuriyeti, 1919 dan 1922 yılına kadar Emperyalizme karşı büyük verilen savaş sonucunda kazanılmıştır. Bizlere bu güzel ülkeyi emanet eden; Ulu Önder Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitlerimizin manevi huzurunda saygı ile eğiliyoruz. Nur içinde yatsınlar. Ruhları şad olsun.

Bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonrada ülkemize tehditler her nereden ve kimden gelirse gelsin Mustafa Kemal ATATÜRK’ün anlayışına sahip Yüce Türk Ulusunu aşamayacak, amacına da ulaşamayacaktır. Cumhuriyetimizin kazanımlarından asla taviz vermeden yolumuza sonsuza kadar devam edeceğimizi herkes bilmelidir.

Bu güzel dünyada ; Dil, Din, Mezhep, Irk ve Renk Ayrımları yapılmadan, Savaşların, işgallerin, doğal afetlerin, yoksullukların ve yolsuzlukların olmadığı, İnsanlarımızın emeklerinin ve ürettiklerinin gerçek değerini bulduğu, Birlikte özgürce ve barış içinde, Sağlıklı ve huzurlu yaşamaları dileği ile, Kurtuluş Bayramınızı kutlar saygı ve  sevgilerimi sunarım.” dedi.

Tören öğrencilerin şiirler okunması, halk oyunları gösterileri  ve sonrasında ilçede yapılan liseler ve ilköğretim okullarının gerçekleştirdiği yarışmada derece alan öğrencilere ödülleri  İlçe Kaymakamı İskender YÖNDEN, Prof. Dr. Hüsnü Salih GÜDER, Prof. Dr. Ali KOÇ , Belediye Başkanımız Sayın Kasım ŞİMŞEK tarafından verildi.

Önceki İçerikAyşe ASLANKURT
Sonraki İçerikÜnal GÖRÜR