İlçemizde Turizm Strateji Planı Tanıtıldı

06.12.2012 tarihinde belediyemiz düğün salonunda 2012-2015 yıllarını kapsayan Hatay İli Turizm Strateji ve Eylem Planı‘nın tanıtımı yapıldı.

Toplantıya Valimiz Sayın M. Celalettin LEKESİZ, Kaymakamız Sayın İskender YÖNDEN, Belediye Başkanımız Sayın Kasım ŞİMŞEK, İl Turizm Müdürü Yavuz AÇIKBAŞ, İl Genel Meclis Üyelerimiz, İlçemiz Sivil Toplum Örgütleri, Kaymakamlık Proje Ofisi Yöneticileri, Mahalle ve Köy Muhtarlarımız ve halkımız katılmıştır.

Belediye Başkanımız Sayın Kasım ŞİMŞEK’in yaptığı konuşmada “Erzin’de narenciyeye verdiğimiz önem kadar turizmede önem vermekteyiz. Erzin gerek narenciyesi, gerekse şifalı suları ile öne çıkmış bir ilçedir. İlçemizde turizmin gelişmesi için elimizden gelen fedakarlığı yapmaya hazırız.” dedi.

Erzin’de turizm ile ilgili yapılan ve yapılacak olan tesislerle ilgili açıklamada bulunan Kaymakam İskender YÖNDEN ise İlçe turizminin canlanması için bir dizi çalışmaların sürdüğünü, şu anda şifalı sularda hayata geçirmek istedikleri proje için bir kısım ödeneğin geldiğini ve bir kısmının da geleceğini belirtti. Yönden, bunun yanı sıra İssos Antik Kenti’nin de yer altı fotoğrafı çekimlerinin tamamlandığını, burada 5 bin yıllık bir geçmişe sahip olan bir şehrin yattığını ve yapılan çalışmalarla bu şehrin gün yüzüne çıkarılması için çaba sarf ettiklerini belirtti.

Hatay Valimiz Sayın M.Celalettin LEKESİZ yaptığı konuşmada “Hatay’ın bir turizm cenneti olma yolunda çok fazla yol kat ettiğini söyleyerek, “Dinlerin buluştuğu Hatay-Antakya’da turist sayımızı daha da artırmamız gerekiyor. Bunun içinde elbirliği ile çalışmamız gerekiyor. Hatay sınırları içerisinde olan tüm köy, kasaba ve ilçelerin ayrı bir önemi vardır. Buralara daha çok turist çekeriz bunun çabası içerisindeyiz” dedi.

Hatay İl Turizm Müdürü Sayın Yavuz AÇIKBAŞ 2012-2015 yıllarını kapsayan “Hatay İli Turizm Strateji ve Eylem Planının” tanıtımını anlatan bir sunum yaptı.