Erzin Alın Teri İçin Birleşti.

İlçemizde bu yıl 3’ncüsünü düzenlediğimiz Uluslararası Narenciye Kültür ve Sanat Festivali’nde kardeşlik vurgusu yapıldı. Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan festivale yaklaşık 10 bin kişi katıldı.

Türkiye narenciye üretiminin yüzde 20’sini karşılayan ve bölgede narenciyenin başkenti olarak bilinen ilçemizde üretilen narenciyenin tanıtımına katkı sağlamak amacıyla Narenciye Kültür ve Sanat Festivali yapıldı. Hürriyet İlköğretim Okulu’ndan kortej yürüyüşü ile başlayan etkinlik Cumhuriyet Meydanı’ndaki açılış töreniyle devam etti.

Festivale Sn. Kaymakamımız İskender YÖNDEN, Belediye Başkanı Ecz.Kasım ŞİMŞEK, Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl KESKİN, AK Parti Hatay Milletvekillerimiz Hacı Bayram TÜRKOĞLU,Orhan KARASAYAR ve Mehmet ÖNTÜRK, Kütahya Milletvekili Hüseyin TUĞCA, İl Emniyet Müdürü Ragıp KILIÇ, belde belediye başkanlarının yanı sıra çevre il ve ilçelerden çok sayıda vatandaş katıldı.

Yurtiçi ve Yurtdışı’ndan çok sayıda konuğun da bulunduğu festivalde ‘kardeşlik’ çağrısı yapıldı. Festivalde protokole ve vatandaşlara portakal suyu ikram edildi. Çizgi film karakterlerinden oluşan gösteri grubu çocuklarla dans ederek eğlendi. Meydana kurulan stantlarda portakal, mandalina, greyfurt, limon gibi narenciye ürünlerinin yanı sıra yöresel yemekler sergilendi. Meydanda çocuklar için oluşturulan oyun alanı dikkat çekerken festivalin ilk gününde Yunus Gülşa ve Songül Karlı. İkinci günü Gençlik konseri Grup jilet ,Trt Sanatcısı Nilgün KIZILCI ve festivalin finalinde Ünlü sanatçı Hande YENER yer aldı.

Belediye Başkanımız Sn. Ecz. Kasım ŞİMŞEK yaptığı konuşmada ” Bugün Erzin Uluslararası Narenciye Kültür ve Sanat Festivalini 3.kez karşılıyor olmanın gururu içerisinde mutluluk ve heyecanla hepinize hoş geldiniz diyorum.

Türkiye üretiminin %13 ünü karşılayan narenciyemiz ilçemizde birçok ailenin geçim kaynağıdır. Narenciyemizin ticari alanda hak ettiği yere gelmesinde adım adım ilerliyoruz. Her türlü projeye açığız ve destekleyeceğiz.

Ankara’da bir pazarda gezerken pazarcı esnafına sorduğumda “ Bu Erzin Mandalinası” demesi benim için mutlulukların en büyüğü idi ve böyle festivaller sayesinde nerelere geldiğimizin en önemli göstergesi olmuştu.

Artık bu güzel memleketimizi kısır tartışmaların içinde görmek istemiyoruz. Allahın bize sunduğu güzelim denizimiz, güneşimiz, dağımız, şifalı sularımız, tarihi değerlerimiz ve özellikle de narenciyemiz ile ön planda olmak için çaba sarf etmeliyiz. Hareket noktamız narenciye olmalı, bir marka olarak anılmak en büyük hayalimiz olmalı ve bunun için çalışmalıyız, ilçe olarak bunu başarmalıyız. Aynı zamanda sağlık turizmi için de başlatılan çalışmalar var, bunun için de özellikle Sayın Valimize sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Aynı zaman Belediye olarak yaptıklarımız da hepinizin gözleri önünde; ilçemizin ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz, durmak bilmeksizin çalışıyoruz, çalışacağız. Memleketimizin akil insanları ile beraber olup, halkımızın sorunlarını dinledik, hep birlikte projeler ürettik ve hepsini Allahın izniyle hayata geçirmeye başladık, mutluyuz, gururluyuz;  En önemli sorunumuz olan alt yapı sorununu çözüyoruz, çalışmalarımız bütün hızı ile devam ediyor, Erzin Deremizi ıslah ettik,  modern bir kesimhane yaptık ve onunda açılışını bugün yapacağız, spor tesislerimiz hizmete girdi, saklı tarihimizin ortaya çıkarılması için İssos antik kentimizdeki çalışmalara çok önem veriyor ve destek oluyoruz, şehirlerarası otobüs terminalini yapıyoruz, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza 192 konutluk TOKİ konutlarımız bitmek üzere, şehrimizin meydanının genişletme çalışmaları devam ediyor ve daha birçok projelerimiz hayata geçirildi, yeni güzelliklere hep birlikte imza atacağız. Daha yaşanabilir bir Erzin için hiç durmadan çalışmaya devam edeceğiz. Ne mutlu bizlere, ne mutlu Erzin’lilere.
Bugün burada sorunları bir kenara bırakalım ve bu güzelliklerin keyfini çıkaralım. İlçemizin gülen ve güzel yüzünü herkese gösterelim.

Bugün bizimle burada olarak bu güzel festivalimizde bizleri onurlandıran tüm seçkin misafirlerimize, bu festival heyecanını yaşatıp, bugünlere gelmesinde emeği geçen Sayın kaymakamımıza, festival komitesine, basından arkadaşlara, festivalimizi anlamlandıran sanatçı dostlarımıza, Erzin halkına ve tüm ekibime şahsım ve Erzin Halkı adına çok teşekkür ederim.

Özellikle de son günlerde yaşanılan savaşların son bulması ve barış içerisinde yaşanılacak güzel bir dünya temenni  ediyor, Cumhuriyetimizin itibarlı devletlerinden biri haline gelmesindeki en önemli paylardan birine sahip olan ve ulusumuzu aydınlatan, geleceğimize ışık tutan tüm öğretmenlerimizin de öğretmenler gününü gönülden kutluyorum. Saygı, sevgi ve hürmetlerimle hepinizi selamlıyor ve iyi eğlenceler diliyorum.” dedi.

Önceki İçerikHavva ERTAÇ
Sonraki İçerikSultan ÖZDEMİR