Başkentte Erzin Rüzgarı

30 Mayıs – 03 Haziran 2012 tarihleri arasında Başkentimiz Ankara Atatürk Kültür Merkezi bitişiğindeki hipodrom alanında gerçekleşen Başkentte Hatay Günleri etkinliklerine katıldık.

Tanıtım etkinlikleri çerçevesinde; Hatay Valiliği, Mustafa Kemal Üniversitesi, Kaymakamlıklar, Belediyeler, Sanayiciler, Sivil Toplum Kuruluşları ve Esnaflar katılımıyla Hatay’ın Kültür sanat, turizm, yöresel yemekler ve gelenekleri tanıtımı yoğun ziyaretçi katılımıyla gerçekleşti.

İlçemizin tanıtımda Erzin Kaymakamlığı, Erzin Belediye Başkanlığı, Erzin Gökçe Zeytinyağı fabrikası, Sivil Toplum Örgütleri, Narenciye Birliği, Ernar Kooperatifi, Esnaf odası, Ticaret odası ve Sulama kooperatifleri en güzel şekilde temsil ettiler.

Ayrıca İlçemizin yetiştirdiği yurt içinde yüzlerce festivale imza atan Tiyatro sanatçımız Sayın Aziz ÖKTEM’in ekibiyle birlikte Hipodrum alanındaki Hatay Günleri etkinliklerinin her alanında, Kaymakamlık standımızda, Belediye standımızda, Valilik sahnesindeki etkinlikleri ile ilçemizi en güzel şekilde temsil ettiler.

Belediye standımızı Adalet Bakanımız Sayın Sadullah ERGİN, İçişleri Bakanımız Sayın İdris Naim ŞAHİN, Meclis Başkanımız Sayın Cemil ÇİÇEK, Bölge Milletvekillerimiz, Sayın H.Bayram TÜRKOĞLU, Sayın Adem YEŞİLDAL, Sayın Orhan KARASAYAR, Sayın Mehmet ÖNTÜRK, Osmaniye Milletvekilimiz Sayın Suat ÖNAL, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kemal KILIÇDAROĞLU, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sayın Nihat MATKAP, CHP Milletvekili Sayın Mevlüt DUDU, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet BAHÇELİ, Anayasa Hukuku Prof. Sayın Şeref İBA, Eski bakanlardan Sayın Mehmet DÖNEN ve yoğun ziyaretçi akınına uğradı.

Belediye Başkanımız Sayın Kasım ŞİMŞEK’in yaptığı açıklamada; “Daha öncede yurtiçinde Ankara,İstanbul ve İzmir yurtdışında ise Almanya’nın Ludwigsburg kentinde Kardeşşehrimiz Freiberg’lilerinde katkılarıyla ilçemizin ve narenciyemizin tanıtımını en güzel şekilde gerçekleştirdik. 30 Mayıs – 03 Haziran 2012 tarihleri arasında gerçekleşen Başkentte Hatay Günleri etkinliklerinde Erzin markalı 1 kg’lık file torbalarda 6 ton Mayıs Portakalı yanı sıra gelen misafirlerimize yöremize has kömbe ve kısır ikram edildi. Bu etkinlikte çocuklarınında ayrı bir yeri vardı belediyemiz tarafından ücretsiz olarak dağıtılan yöremizin tarihi ve doğal güzelliklerini gösteren boyama kitapları çocukların büyük beğenisini topladı. Başkentte Hatay Günlerinde gelen misafirlerimize Tanıtım filmi, Şapka, Kalem, Broşür ve Erzin Amblemli çantalarla Hatay Günleri hatırasına bir çok eşya hediye edildi. Hatay Günleri etkinliklerinin oluşmasına katkı sağlayan ve emeği geçen Başta Hatay Valiliğine, Hatay Birlik Vakfına, Tüm ilçe Kaymakamlık ve Belediyelerine, Esnaflarımıza, Sanatsal faaliyette bulunan tüm katılımcılara ve bizi Ankara’da yalnız bırakmayan tüm hemşehrilerimize şükranlarımı sunarım. Erzin Hepimizin, Her Güzellik Erzin İçin.” dedi.

Önceki İçerikTevfik KAVUN
Sonraki İçerikSebiha ÖZDEMİR