Vatandaşlarımın Yanındayım

Hürriyet Mahallesi Muhtarı Kadir KÜRTÜL ve beraberindeki mahalle sakinleri Belediye Başkanımız Sayın Kasım ŞİMŞEK’i makamında ziyaret ettiler.

1963 yılında Erzin Belediyesinin hüküm ve tasarrufuna bırakılan merada ikamet eden Erzin’li hemşerilerimiz maliye hazinesinin tapulu parsellerine tapu iptali ve tescili davası açmasından dolayı para vererek satın aldıkları ve üzerine binalar yaptıkları tapulu yerlerinin ellerinden alınmasını istemediklerini sayın başkanımıza arz ettiler.

Bilindiği üzere Maliye hazinesi belediye devredilen söz konusu merada bulunan 113 parselle ilgili, 2011 yılında  Hürriyet mahallesinde oturan vatandaşlarımıza dava açmıştır. Söz konusu parsellerin bir kısmı 1963 yılında bir kısmı da  2003 yılında belediyemizce vatandaşlarımıza tapuları ile birlikte satılmıştır. Mera alanının büyük bir kısmı Göçmenlerin bulunduğu yerdir. Bir kısmı da ilçe jandarma komutanlığının karşısıdır.
Belediye Başkanımız Sayın Kasım ŞİMŞEK yaptığı açıklamada ”Konu ile ilgili olarak davanın açıldığı tarihten bu güne kadar her aşamasını takip ediyorum. Şu anda Belediye Başkanlığımız ve tüm ekibim açılan tüm davalarda vatandaşlarımızın yanındadır. Vatandaşlarımızın mağdur olmaması için elimizden geleni yapacağız.” dedi.