1909 Erzin Olaylarındaki Şehitlerimizin Ailelerinden Belediyemizi Ziyaret.

1909 yılında ilçemizde gerçekleşen olaylar sonucunda asılarak idam edilen Bahçe Müftüsü İsmail Hakkı Efendi ve Bahçe Belediye Başkanı Yusuf Efendi’nin ailesinden anlamlı ziyaret.

Şehitlerimizin torunu Bahçe İlçe Tarım Müdürü Ahmet Refik MÜFTÜOĞLU ve beraberindeki heyet Belediye Başkanımız Sayın Kasım ŞİMŞEK’i makamında ziyaret ederek, özellikle yapılan şehitlik  tadilatı ve hazırlanan Erzin Tarihi kitabı için teşekkür ettiler. Ayrıca “Bahçe Müftüsünün ailesi olarak bizler, suçsuz oldukları halde Ermeni oyunları ile idam edilen Bahçe Müftüsü İsmail Hakkı Efendi ve Bahçe Belediye Başkanı Yusuf Efendi’nin iade-i itibarlarını ve şehit sayılmalarını devletimizden talep ediyoruz.” dediler.

İlçemiz Karamustafalı mezarlığına giderek yerinde incelemelerde bulunan heyet dualar ederek, minnet duygularını dile getirdiler.

Belediye Başkanımız Sayın Kasım ŞİMŞEK yaptığı açıklamada “Memleketimizde canlarını fedan eden bu önemli şahsiyetlere olan görevimizi yerine getirmekten dolayı gururluyuz, gerçeklerin ortaya çıkması adına yapmış olduğumuz bu çalışmaların amacına ulaşmasını diliyoruz. Geçmişini bilmeyen milletlerin geleceğine sahip çıkamayacağını biliyor, gelecek nesillere doğru bilgilerin aktarılmasını önemsiyoruz.” dedi.