8 Ocak Kurtuluş Bayramı 90. Yıldönümü Çoşkuyla Kutlandı.

İlçemizinin düşman işgalinden kurtuluşunun 90. yıldönümü törenleri 8 Ocak 2012 Pazar günü Cumhuriyet Meydanında çoşkuyla kutlandı.
Atatürk anıtına saat 9:15 da çelenk koyma, Adana 6 ncı Kolordu Komutanlığı Bando Takımı eşliğinde saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başladı.

Ak Parti Hatay Milletvekilleri Sayın H.Bayram TÜRKOĞLU, Sayın Orhan KARASAYAR, Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekili Sayın Şefik ÇİRKİN, Toprakkale Belediye Başkanı Sayın Sedat ŞANAL, Altınçağ Belediye Başkanı M.Yaşar DÜZ, İlçe Kaymakamı Sayın İskender YÖNDEN, Cumhuriyet Başsavcısı Sayın Ö.Fatih TAZE, Garnizon Komutan V. J.Kd.Başçavuş Kemal BULUT, Doç.Dr. Sayın Celalettin YAVUZ ve Belediye Başkanımız Sayın Kasım ŞİMŞEK Kaymakamlık makamında tebrikleri kabul ettiler. Yağışlı hava nedeniyle törene Yeşilkent Lisesi Konfesrans salonunda devam edildi.

Belediye başkanımız Sayın Kasım ŞİMŞEK günün anlam ve önemini belirten yaptığı konuşmada ; ” Erzin’imizin 90 inci Kurtuluş Yıldönümüne hoş geldiniz derken sizleri  saygı ve sevgiyle selamlıyorum.

8 Ocak Kurtuluş Mücadelemiz, Dörtyol’un Özerli Köyünden geri dönen İşgal Kuvvetlerinin zulmü üzerine başlar.   İşgal Kuvvetleri 11 Aralık 1918 de İskenderun’a Asker çıkararak diğer İşgal Kuvvetleri ile birleşerek Dörtyol’a ,Erzin’e ve köylere saldırırlar. Saldırılara karşı Dörtyol’da Jandarma Komutanı teğmen Hasan Halkın desteğini ve katılımını sağlayarak 300 kişilik bir birlik kurup, Nur dağlarına çekilerek Kara Hasan Paşa Çetesini Kurarak Kurtuluş Mücadelesini başlatırlar. Kara Hasan paşa Çetesi ve bu Çete içinde yer alan Danaboruk, Azman Bekir ve diğer kahramanlar  Erzin’imizi işgalden kurtarırlar. 8 Ocak Kurtuluş günümüzde, yurdumuzun emperyalist düşman işgalinden kurtarılması için canlarını feda eden şehitlerimizin tümünü, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile bütün gazilerimizi Erzinliler adına şükranla anıyor, aziz hatıraları önünde bir kez daha saygıyla eğiliyorum. Bundan sonra bize düşen görev ise Atalarımızın  canları pahasına emanet ettikleri Erzin’imiz için bir ve beraber olup, şeffaf bir Belediyecilik anlayışıyla gece gündüz çalışarak Marka bir Kent haline getirmektir. Bizlerden beklenen de budur.

Sizlerde çok iyi biliyorsunuz ki yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Hedefimizdeki işlerin bitirilmesi için resmi tüm çalışmaları başlattık. Kanalizasyon yapımına ait kredimiz iller bankasınca 2011 Aralık ayında onaylandı, şimdi sıra ihalesinde, bu işi bizzat kendim takip ediyorum. Şubat ayında kanalizasyonumuzun ihalesi yapılacaktır. Ayrıca otogar, mezbahane, meydan düzenlenmesi, Hatay- Erzin sanayi bölgesinin açılmasının son aşamasına getirilmesi, Küçük Sanayi Sitesi ve Sosyal ve Kültürel Projelerimizle emanetin emin ellerde olduğunu, az zamanda çok iş yapılabileceğini halkımıza göstererek çocuklarımıza sorunları çözülmüş bir Erzin bıraktığımızı herkes görecektir.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti Barış üzerine kurulmuştur. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile aziz milletimiz tarafından kurulan bu Türk Devleti, Barış ve huzur içinde yaşayacaktır. Türk Halkı Milli Mücadele yıllarında omuz omuza nasıl birlikte yaşamışsa, nasıl birlikte mücadele etmişse, bundan sonra da huzur, barış, sevgi, hoşgörü içinde birlikte yaşama ortamını muhafaza edeceklerdir. İnsanların ölmediği, barışın yeryüzüne egemen olacağı bir dünya yaratmak umudu ile Erzin’imizin düşman işgalinden kurtuluşunun 90 ıncı . Yıl dönümü hepimize kutlu ve mutlu olmasını diliyor, saygı ve sevgiyle selamlıyorum. ” dedi

Belediye Başkanımız Sayın Kasım ŞİMŞEK’in konuşmasından sonra şiirler okunması, halk oyunları gösterileri  ve sonrasında ilçede yapılan liseler ve ilköğretim okullarının gerçekleştirdiği yarışmada derece alan öğrencilere ödülleri  İlçe Kaymakamı İskender YÖNDEN, AK Parti Hatay Milletvekilleri H.Bayram TÜRKOĞLU, Orhan KARASAYAR, MHP Hatay Milletvekili Sayın Şefik ÇİRKİN, Cumhuriyet Başsavcısı Sayın Ö.Fatih TAZE , Belediye Başkanımız Sayın Kasım ŞİMŞEK, Belediye Başkan Yardımcımız Sayın Mehmet VURAL, Doç.Dr. Sayın Celalettin YAVUZ, Ak Parti İlçe Başkanı Sayın Mehmet AKKAŞ, MHP ilçe Başkanı Rifat KUŞÇU tarafından verildi.

Önceki İçerikAyşe DALKILIÇ
Sonraki İçerik8 Ocak 2012 Kurtuluş Yıldönümü