8 Ocak 2012 Kurtuluş Yıldönümü

Kıymetli Hemşehrilerim,
Sevgili Öğrenciler ve
Basınımızın Kıymetli Temsilcileri.

Erzin’imizin 90 inci Kurtuluş Yıldönümüne hoş geldiniz derken sizleri  saygı ve sevgiyle selamlıyorum.

8 Ocak Kurtuluş Mücadelemiz, Dörtyol’un Özerli Köyünden geri dönen İşgal Kuvvetlerinin zulmü üzerine başlar.   İşgal Kuvvetleri 11 Aralık 1918 de İskenderun’a Asker çıkararak diğer İşgal Kuvvetleri ile birleşerek Dörtyol’a ,Erzin’e ve köylere saldırırlar. Saldırılara karşı Dörtyol’da Jandarma Komutanı teğmen Hasan Halkın desteğini ve katılımını sağlayarak 300 kişilik bir birlik kurup, Nur dağlarına çekilerek Kara Hasan Paşa Çetesini Kurarak Kurtuluş Mücadelesini başlatırlar. Kara Hasan paşa Çetesi ve bu Çete içinde yer alan Danaboruk, Azman Bekir ve diğer kahramanlar  Erzin’imizi işgalden kurtarırlar. 8 Ocak Kurtuluş günümüzde, yurdumuzun emperyalist düşman işgalinden kurtarılması için canlarını feda eden şehitlerimizin tümünü, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile bütün gazilerimizi Erzinliler adına şükranla anıyor, aziz hatıraları önünde bir kez daha saygıyla eğiliyorum.

Bundan sonra bize düşen görev ise Atalarımızın  canları pahasına emanet ettikleri Erzin’imiz için bir ve beraber olup, şeffaf bir Belediyecilik anlayışıyla gece gündüz çalışarak Marka bir Kent haline getirmektir. Bizlerden beklenen de budur.

Sizlerde çok iyi biliyorsunuz ki yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Hedefimizdeki işlerin bitirilmesi için resmi tüm çalışmaları başlattık. Kanalizasyon yapımına ait kredimiz iller bankasınca 2011 Aralık ayında onaylandı, şimdi sıra ihalesinde, bu işi bizzat kendim takip ediyorum. Şubat ayında kanalizasyonumuzun ihalesi yapılacaktır. Ayrıca otogar, mezbahane, meydan düzenlenmesi, Hatay- Erzin sanayi bölgesinin açılmasının son aşamasına getirilmesi, Küçük Sanayi Sitesi ve Sosyal ve Kültürel Projelerimizle emanetin emin ellerde olduğunu, az zamanda çok iş yapılabileceğini halkımıza göstererek çocuklarımıza sorunları çözülmüş bir Erzin bıraktığımızı herkes görecektir.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti Barış üzerine kurulmuştur. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile aziz milletimiz tarafından kurulan bu Türk Devleti, Barış ve huzur içinde yaşayacaktır. Türk Halkı Milli Mücadele yıllarında omuz omuza nasıl birlikte yaşamışsa, nasıl birlikte mücadele etmişse, bundan sonra da huzur, barış, sevgi, hoşgörü içinde birlikte yaşama ortamını muhafaza edeceklerdir. İnsanların ölmediği, barışın yeryüzüne egemen olacağı bir dünya yaratmak umudu ile Erzin’imizin düşman işgalinden kurtuluşunun 90 ıncı . Yıl dönümü hepimize kutlu ve mutlu olmasını diliyor, saygı ve sevgiyle selamlıyorum.

Kasım ŞİMŞEK
Erzin Belediye Başkanı