Doğaka Projesi Satış Mağazası Açılış Mesajı

DEĞERLİ DOĞAKA GENEL SEKRETERİM SAYGIDEĞER HANIMEFENDİLER;

Bugün burada Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüz ile Belediyemizin ortaklığıyla yürütülen Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı çerçevesinde Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) tarafından finanse edilen EVDEN ÇARŞIYA KADIN ELİ PROJESİ’nin meyveleri toplanmak üzere birlikteyiz.
Bu projeyle; sosyal ve ekonomik hayatın aktif ve girişimci bireyleri olarak, kendilerine ve ülkemize katkı yapmalarını, yaşam kalitesinin ve sağlıklı bireylerin iyileştirilmesine katkı sağlanması amaçlanmıştır.
Ayrıca Erzin İlçesinde yaşayan ve ilçe ekonomisine katkısı çok az olan kadınların hem aile bütçesine hem de kendi kendilerini idare etme kabiliyetlerini geliştirip öz güvenlerini kazandırmalarına yardımcı olmaktır.
Kadınların sadece ev işlerinde ve tarlalarda çalıştırılacağı görüşünü yıkıp onların da bu ekonomiye katkılarının olabileceği, Tek yapılması gereken kadınlarımızın ellerindeki bu gücü sosyal katılım yoluyla sistematik bir biçimde harekete geçirebilmektir.
Proje, kadınların el sanatlarında iş becerilerinin artırılması, el sanatlarının tanıtılması, iş imkânlarının oluşturulması, geri plana atılan kadınlarımızın iş hayatında yer alması, toplum içerisinde kadınların ön plana çıkarılmasına yönelik projeler geliştirilerek uygulanması, alışkanlıklar ve geleneklerden kaynaklı atılım yapamayan kadınlara cesaret empoze edilerek farkındalığın sağlanması ve buna bağlı olarak da kadınların özgüvenlerinin sağlanarak kişisel gelişimlerine katkıda bulunarak yetiştirdikleri bireylere pozitif yönde katkıda bulunmuştur.
Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bu ve benzere tüm projelere Belediye olarak katkı vermeye devam edeceğimizi bilgilerinize sunuyor, bu güzel işbirliğinin hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.

Kasım ŞİMŞEK
Erzin Belediye Başkanı