Erzinimiz Yine Yakışanı Yaptı.

2. Uluslararası Erzin Narenciye, Kültür ve Sanat Festivali – 19-20 Kasım 2011

7-8-9 Ocak 2011 tarihlerinde ilkini gerçekleştirdiğimiz 1. Uluslararası Erzin Narenciye Kültür ve Sanat Festivali ile Erzin tarihinde bir ilke imza atıldı. 2.Uluslararası Erzin Narenciye Kültür ve Sanat Festivali 19-20 Kasım 2011 tarihlerinde gerçekleştirerek ilçemizi ve  Türkiye’nin narenciye üretiminde % 13’lük paya sahip olduğumuz narenciye üretiminideki yerimizi Dünya’ya duyurmayı hedefliyoruz.

Festival İçmeler Kavşağından Cumhuriyet Meydanına yapılan Festival Korteji Yürüyüşü ile başladı.

Festivalimizin açılışına Hatay Vali Yardımcımız Sayın Kadim DOĞAN, Ak Parti Hatay Milletvekillerimiz Sayın H.Bayram TÜRKOĞLU ve Mehmet ÖNTÜRK, Hatay MHP Milletvekilimiz Sayın Turan ÇİRKİN, Malatya-Darende Belediye Başkanı İsa ÖZKAN, Dörtyol Belediye Başkanı Sayın Fadıl KESKİN, Yeşilköy Belediye Başkanı Sayın Fatma GÖRGEN, Mamak Belediye Başkanlığından Sayın Negihan MUYAN ve 28 kişilik heyeti, Bulgaristandan Nazar-Nino, Afrika ülkelerinden gelen öğrenciler,  Resmi Erkan ve Kalabalık bir halk katılım gösterdiler.

Belediye Başkanımız Sayın Kasım ŞİMŞEK yaptığı konuşmada “2. Uluslararası Erzin Narenciye Kültür ve Sanat Festivaline hoş geldiniz. Festival dolayısıyla bir arada olmaktan, festival zevkini sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyuyorum.

Bugün bir ilki daha birlikte yaşamaktayız, TRT den canlı olarak yayınlanacak olan Milli Piyango çekilişini  ilçemizde yapmaktan çok mutluluk duymaktayız. İlçemizin ve Narenciyemizin tanıtımına çok büyük katkı sağlayacak olan TRT mizin ve Milli Piyango Genel Müdürlüğümüzün yöneticilerine huzurlarınızda tekrar hoş geldiniz diyorum.
Narenciye birçok ailenin geçim kaynağı ve Erzin’in önemli bir tarımsal ürünüdür. Hatta Türkiye’nin  %13 narenciye ihtiyacını karşılayan kentiyiz. Festival sayesinde ilçemizi ve narenciyemizi tanıtmayı, kültür ve ticarette hak ettiği yere gelmesini arzuluyoruz.
Festivalimizin kısa geçmişine rağmen önemli mesafe kat ettiğine ve bundan sonraki zaman diliminde de aynı başarıyı katlayarak sürdüreceğine inanıyorum. Festival vesilesiyle 2.kez bir araya gelecek Türk ve yabancı narenciye ihracatçıları ilçemize ve narenciye üreticilerimize daha fazla katkı sağlayacaklardır. Festivalimizin hayata geçirilmesinde destek olan ve emeği geçen herkese ve davetimize katılıp bizleri onurlandıran başta seçkin misafirlerimiz olmak üzere, güzide Erzin halkımıza teşekkür ediyor. Sizleri muhabbetle selamlıyorum.” dedi.

İlçemiz ve Ankara ili Mamak Belediyesi ile Kardeşşehir Protokülü imzalandı.

Kültür Bakanlığı Devlet Türk Halk Müziği Korosunun Açılış Konserinin ardından standlar ziyaret edildi. Daha sonra Yeşilkent Lisesi Konfesrans salonunda 8 ve 12 sınıflar için Sınavlarda Başarı ve Motivasyon Semineri verildi.

Uluslararası Narenciye Kültür ve Sanat Festivalinde yurt içinden ve yurt dışından gelen tüm misafirlere ve sanatçılara günün anısına katılımlarından dolayı hediyeler verildi.

Milli Piyango Çekilişi Canlı yayını Belediye Başkanımız Sayın Kasım ŞİMŞEK’in katılımı ile gerçekleşti. Milli piyango çekilişinin ardından Bulgaristan’dan gelen Nazar & Nino, Seda Çakmak ve Gülay Konserlerinin ardından festival programının ilk günü tamamlandı.

Festivalin 2. gününde Çocuk Tiyatrosu ile başlayan etkinlikler, Mustafa Kemal Üniversitesi Öğretim Üyelerinin İyi Tarım Uygulamaları Paneli Cumhuriyet Meydanında Gerçekleşti.

İssos Antik Şehirde Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası Konseri güne damgasını vurarak dinleyenleri tarihi bir havada büyüledi.

Kenan KÜPELİ, Nilgün KIZILCI, Ogün SANLISOY Konserleri ve MKÜ Halk Oyunları Topluluğu dans gösteri ile festivalin 2. günü tamamlandı.