Hatay Valisi M.Celalettin LEKESİZ İssos’ta İncelemelerde Bulundu.

Hatay Valimiz Sayın M.Celalettin LEKESİZ ilçemiz sınırları içerisinde bulunan İssos Antik Kente kazı çalışmaları yapan Arkeolog Ömer ÇELİK’ten bulunan tarihi eserler hakkında bilgi aldı.

Daha öncede Arkeolog Ömer ÇELİK çalışmalarında Artemic mozaiğinin bulunmasının ardından yapılan 2. çalışmada Roma dönemine ait hamamı ortaya çıkardı.

Bundan sonraki çalışmaların daha hızlı yapılabilmesi için Valimizi Sayın M.Celalettin LEKESİZ 50.000 TL ödenek ayrıldığını ve ayrıca yeni çalışmalar sonucunda çıkacak olan tarihi eserlerin ardından İssos antik Kentinin Açık hava müzesine dönüştürüleceğinin talimatını verdi.

İssos Antik Kenti incelemerine İlçe kaymakamı Sayın İskender YÖNDEN, Belediye Başkanımız Sayın Kasım ŞİMŞEK, İl Müze Müdürü Sayın Nalan YASDI, İl Kültür Müdürü Aysun ÇAKAR, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Mehmet ORUZ ve Köy Muhtarlarımız eşlik ettiler.