Çevre Düzeni Planı İle İlgili Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı.

Hatay İli 1/25000 lik çevre düzeni planı ile ilgili çıkan asılsız haberler üzerine Belediyemiz tarafından 17.02.2011 tarihinde saat 10.00 da belediye düğün salonunda sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katıldığı bir bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Toplantıda Belediye Başkanımız sayın Kasım ŞİMŞEK yaptığı açıklamada ; İl Genel Meclis üyemiz Salih GöKAKIN ve Belediyemizin yapılan çevre düzeni planına olur verdiği yeni planda sahilimizde termik santral , sanayi tesis alanı bulunduğu ve sahilimizin elden gittiği şeklinde  asılsız haberleri çıkaranların niyetlerinin farklı olduğunu mevcut planda sizin de göreceğiniz üzere herhangi bir termik santral yada sanayi tesisinin bulunmadığını sahilimizin  günübirlik tesis ve plaj alanı olarak ayrıldığını ve bundan kimsenin şüphesinin bulunmaması gerektiğini, Termik santral ve Sanayi alanı yapıldığı iddia edilen yerin ise tarımsal niteliği korunacak alan olarak plana işlendiğini dile getirdi.

Haritada görüleceği üzere sahilimiz günübirlik tesis ve plaj olarak işlenmiştir. Ayrıca E-91 Karayolu üzeri ve ıstasyon bulvarımız üzerine mevcut narenciye ve zeytin üretimini göz önünde bulundurularak paketleme  fabrikası,  soğuk hava deposu ve tarımsal nitelikli tesislerin yapılabilecek konut dışı kentsel çalışma alanları (K.D.K.Ç.A) yeni plana işlenmiştir. Bunun dışında mevcut imar planı sınırlarımız Erzin’in dört tarafından olmak üzere genişletilmiş ve ımara açılmaya hazır hale getirilmiştir.