Teşekkürler Canım Erzin’im Sizede Böylesi Yakışırdı.

1. Uluslararası Erzin Narenciye, Kültür ve Sanat Festivali – 7 Ocak 2011

İlçemiz tarihinde ilk kez  düzenen 1. Uluslararası Erzin Narenciye, Kültür ve Sanat Festivali 7 Ocak 2011 Cuma günü hava muhalefetine rağmen başladı.

Festivalimizin açılışına Hatay Valimiz Sayın M.Celalettin LEKESİZ, Ak Parti Hatay Milletvekilimiz Sayın Mustafa ÖZTÜRK,Dörtyol Kaymakamı SayınH.Hasan ÖZYİĞİT, Türk Cumhuriyetlerinden Kızılordu Eyalet Vali Yardımcısı  Uaiis ERCAN, Vali Yardımcımızın Hanımı Muhamedjanova Anar, Kırım Bölge Dış İşleri Bakanı Ali Hamzın, Ahıskalılar Almata İş Adamları Başkanı  Zakir ÇULAGOV, Almaata iş kadınları Dernek Başkanı Togjan BULATOVA, Jempı Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof.Dr. Satbekova AİGUL, Jempı Üniversitesi Öğretim Görevlisi Ermekova TINISHTIK, Jempı Üniversitesi Öğretim Görevlisi  Do..Dr. Abdrasylova GULMYRA, Sanatçı Ciltis TANNAGAŞEVA ve 10 Kişilik Halk Oyunları Ekibi , Kardeşşehirimiz Almanya’nın Freiberg Kentinden 4 Kişilik temsilci heyeti, Stuttgart Sebze Halindeki 9 kişilik ihracatçı işadamları, Suriye’den 24 Kişilik Ziraat Odaları ve Azerbaycan’dan . Azerbaycan Cumhuriyeti Diaspora Bakan Yardımcısı Valeh HACIYEV,  Dünya Azerbaycanlılar Kurultayı Koordinasyon  Konseyi Başkan Yardımcısı Başar KÖMÜR, Avrupa Azerbaycanlılar Kongresi Başkanı, Bakü Şehri Emniyet Müdür Yardımcısı Neman SELİMOV, Çukurova Üniversitesi Konservatuarı Tiyatro Bölümü Öğretim Görevlisi Doçent Cihangir NOVRUZOV, Resmi Erkan ve Kalabalık bir halk katılım gösterdiler.

Belediye Başkanımız Sayın Kasım ŞİMŞEK yaptığı konuşmada “ İlk defa Birincisini düzenlediğimiz Uluslararası Erzin Narenciye Kültür ve Sanat Festivalimize hoş geldiniz der sizleri saygıyla selamlıyorum.

Erzin’imiz güzel ülkemizin en seçkin yerlerinden biridir. Doğusunda 15 km. mesafede Amanoslar da bulunan yaylalarımız, batısında  15 km. uzaklıkta dünyada eşine az rastlanır 7 km. uzunluğunda 2 km. eninde kumsal olan sahilimiz, 3 km mesafeden denize dökülen tatlı suyumuz ve 5 km mesafede Antik İssos kentimiz bulunmaktadır.

Burada yaşam narenciye üzerine kurgulanmış, hayatın her alanında, aldığımız her nefeste, cebimize giren her kuruşta narenciye vardır.
Erzin’imiz Eğitim ve Kültür seviyesi çok yüksek olup,  doğa yapısı eşsiz güzelliklerle dolu bir ilçedir. Bizim için yaşam demek, narenciye demek; narenciye demek, sağlık demektir.

Biz bu yola çıkarken ilk önce Sayın Kaymakamımızla görüşüp, Sayın Valimizin olurunu aldıktan sonra İlçemizdeki tüm Sivil Toplum Örgütlerimizle, geniş bir halk katılımıyla el ele omuz omuza vererek bu festivali hazırladık.

Değerli dostlarımız,7-8-9 Ocak 2011 deki Birinci Uluslar arası Erzin Narenciye, Kültür ve Sanat Festivalimiz bizim için, pırıl pırıl ve Turuncu renkli yeni bir dönemin başlangıcı olacaktır, bu olay vizyona giren yeni bir film ise bu filmin ESAS Sahipleri  Biziz, Erzin’imizdir.

İleriki yıllarda daha güzel festivallerde buluşmak ümidiyle, Sizlere şahsım ve halkımız adına teşekkürlerimi sunarken, sizleri ilçemizde ağırlamaktan gurur duyduğumuzu belirterek bir kez daha hoş geldiniz diyor, Selam ve Saygılarımı sunuyorum.” dedi.

Uluslararası Narenciye Kültür ve Sanat Festivalinde yurt içinden ve yurt dışından gelen tüm misafirlere ve sanatçılara günün anısına katılımlarından dolayı hediyeler verildi.