Erzin’i Festival Heyecanı Sardı.

7-8-9 Ocak 2011 tarihlerinde yapılacak olan 1. Uluslararası Erzin Narenciye Kültür ve Sanat Festivali ‘ne sayılı günler kalırken Festival hazırlıkları aralıksız sürmektedir.

Erzin tarihinde  bir ilke imza atmaya hazırlanıyor. Türkiye’nin narenciye üretiminde % 13’lük paya sahip olan Erzin, 7-8-9 Ocak 2011 tarihinde yapılacak olan bu festivalle sesini Dünya’ya duyurmayı hedeflemektedir.

Belediye Başkanımız Sayın Kasım ŞİMŞEK 30.12.2010 tarihinde  Mersinde festivali basına tanıtma toplantısında yaptığı açıklamada” Bizler hepinizin çok iyi bildiği Hatay’dan ama birçoğunuzun pek iyi bilmediği bir şehir olan Erzin’den buralara geldik. Erzin denen şehir Hatay ilinin en kuzeyindeki Osmaniye il sınırındaki Turuncu renkli bir mandalina kenti. Burada yaşam narenciye üzerine kurgulanmış, hayatın her alanında, aldığımız her nefeste, cebimize giren her kuruşta narenciye var. Bizim için yaşam demek, narenciye demek; narenciye demek, sağlık demek .

Tüm ülkede ve hatta tüm dünyada bilinen ve aranan tat, koku ve kalitenin merkezinde biz varız. Bunun iddiasında ve ispatında burada bulunan değerli dava arkadaşlarımla bir yola çıktık, sizlerinde değerli katkıları ile bu yolu sonunu çok aydınlık olarak görüyoruz. ıhracatta büyük pay sahibi ancak aynı oranda maalesef bir isim sahibi, nam sahibi olamadık bu güne kadar. Bizim oralarda bir söz vardır “ Ayvaz davulu çalar, Köroğlu namını salar” , yani biz, bin bir emekle çabalar üretiriz, kaymağını başkaları yer idi ve biz bu işte bir yanlışlık var dedik, bir yerden başlamak lazım dedik ve işte geldik 2010 yılını sonuna ve 2011 de ve bundan sonra da böyle biline ki bu iş bizim işimiz, mandalina demek, narenciye demek; Erzin demektir. Bu böyle biline, cümle aleme de böyle duyurula ve bilenler de bilmeyenlere anlata !
Değerli dostlarımız, 7-8-9 Ocak 2011 deki 1.Uluslar arası Erzin Narenciye, Kültür ve Sanat Festivalimiz bizim için, Türkiye için ve Dünya için eski bir devrin kapanışı ve yepyeni, pırıl pırıl ve Turuncu renkli yeni bir dönemin başlangıcı olacaktır, bu olay vizyona giren yeni bir film ise bu filmin ESAS OĞLANI biziz, biz ERZİN’iz.
Erzin’den Mersin’e kurulan narenciye köprüsünde bizlere katkı sağlayan ve bundan sonrada katkı sağlayacak olan tüm gönül dostlarımıza en derin teşekkürlerimizi ve minnet duygularımızı sunuyor, özellikle Doğu Akdenizin güzel insanlarını ve de tüm Türkiye’mizi  festival coşkumuza ortak olmaya davet ediyoruz.
” dedi

Önceki İçerikMustafa YIRTICI