1. Zeytin ve Zeytinyağı Festivali Düzenlendi

İlçemiz Gökdere köyünde 1. Zeytin ve Zeytinyağı Festivali Düzenlendi. Belediyemizin büyük katkılarıyla Zeytini ile ünlü Gökdere Köyünde Düzenlenen Festival ile Zeytin ve Zeytinyağının Marka Haline Dönüştürülerek Yurt ıçi ve Yurt Dışında Pazarlanması Hedeflenmektedir.

Festival 25 Eylül 2010 Cumartesi günü İlçemiz Gökdere Köyü ılköğretim Okulunda Kaymakamımız sayın İskender YÖNDEN, Belediye Başkanımız Sayın Kasım ŞİMŞEK, Garnizon Komutanımız Sayın J.Yzb. Cafer GÜNEŞ, Tarım Kredi Kooperatifleri Mersin Bölge Müdürü Osman Nuri OKUMUş, İlçe Tarım Müdürü Mustafa KAYA ve vatandaşların katılımıyla gerçekleşti.

1. Zeytin ve Zeytinyağı Festivalinde ;  Halk ozanlarından Aşık ımami konseri, Bayanlar arası Zeytinyağlı yemek yarışması, Geleneksel Köy Seyirlik Oyun ve Yarışmaları, Yetiştirilen Zeytin ve Zeytinyağı stand sunumları ve yapılan yarışmalar sonucunda festival katılımcılarına ödül dağıtımları gerçekleşti. Festival gecesi düzenlenen halk konseri görmeye değerdi.

Belediye Başkanımız Sayın Kasım ŞİMŞEK yaptığı konuşmada “Bölgemizin narenciye ile birlikte en önemli ürünü olan Erzin-Gökdere Zeytininin ülkemize ve hatta tüm dünyaya tanıtılması için böyle bir festivali hazırlayan Tertip Komitesine çok teşekkür ediyorum. Erzin Belediyesi olarak İlçemizin ve ürünlerimizin tanıtılmasında her zaman yanınızda olmaya devam edeceğiz. Bundan böyle hep birlikte İlçemizi ve narenciyemizi tanıtıcı festivaller yapacağımızın müjdesini de bu vesile ile sizlere vermek istiyorum. Tekrar festivalin hayırlı uğurlu olmasını diliyor, saygılarımı sunuyorum.” dedi.

Önceki İçerikMehmet Emin ÇALIŞKAN
Sonraki İçerikDursun AKÖZ